Понад 500 українських туристів застрягли у Греції після призупинення роботи туроператора

24.06.2021 / Новини

Міністерство закордонних справ України працює над поверненням додому понад 500 українських туристів із Греції. Напередодні туроператор Mouzenidis Travel заявив, що призупиняє свою роботу, тож у міністерстві мобілізували дипломатичні ресурси, щоб допомогти його українським клієнтам, які застрягли у країні.

Про це повідомили на сайті МЗС.

Наразі над вирішенням труднощів із поселенням у готелях і поверненням українських туристів із Греції працює посольство в Афінах та консульство України в Салоніках разом із Державним агентством розвитку туризму та українськими туроператорами.

Зокрема, для туристів 25-26 червня мають відбутися авіарейси за маршрутами «Салоніки — Київ», «Салоніки — Львів» та «Іракліон — Київ».

У МЗС запевнили, що докладають максимальних зусиль, «аби жоден український турист у Греції не залишився напризволяще». 

Там нагадали, що для уникнення проблемних ситуацій клієнти Mouzenidis Travel перед поїздкою до Греції мають обов’язково зв’язатися з готелем для перевірки дійсності придбаного туру.

Для отримання допомоги у Греції в МЗС порадили звертатися на цілодобові «гарячі лінії» посольства України в Афінах (+306932765606) та консульства України в Салоніках (+306907962985).

Що передувало?

17 червня грецька туристична компанія Mouzenidis Travel повідомила, що тимчасово припиняє приймання та обслуговування нових клієнтів на території Греції «у зв’язку з операційними та технічними можливостями». Спершу туроператор призупинив роботу до 26 червня, однак пізніше повідомив, що продовжує перерву до кінця липня.

Директор Mouzenidis Travel Ukraine Альберт Ованесов повідомив, що в компанії «активно шукають шляхи для виходу із ситуації». Зокрема, там надіслали претензії про повернення коштів грецькій компанії Mouzenidis Travel А.E. та звернулись із проханням про допомогу до держорганів.

Ованесов запевнив, що всі туристи, які перебувають у Греції, будуть повернуті в Україну. До того він заявляв, що туроператор пропонує клієнтам перенести тури, заброньовані на ці дати, на період з 1 вересня й далі або на літній сезон 2022 року за тим самим ціновим каталогом. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*