З Греції депортують 10 тисяч мігрантів після пожежі на Лесбосі

01.10.2019 / Новини

Греція має намір депортувати 10 000 мігрантів до кінця наступного року, заявив уряд у понеділок після смертельної пожежі і зіткнень в найбільшому таборі мігрантів на Лесбосі.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Ekathimerini.

В результаті пожежі, що спалахнула в таборі Морія на острові Лесбос, загинула жінка. Пожежа, причина якої залишається невідомою, швидко переросла у сутички між прохачами притулку та поліцією. Постраждали більше десятка людей.

Морія перетворилася на невелике місто з населенням не менше 12 000 осіб, що в чотири рази перевищує її можливості. Насильство є звичайним явищем, але недільні зіткнення були найсерйознішими за багато місяців.

«Ми дійсно переживаємо національну кризу», – сказав журналістам на Лесбосі заступник міністра захисту громадян Лефтеріс Економу.

Крім збільшення числа депортацій, уряд вирішив на засіданні у понеділок зміцнити свої кордони і збудувати так звані «закриті центри» для нелегальних мігрантів і шукачів притулку, які повинні бути депортовані, сказав представник уряду Стеліос Петсас.

Він сказав, що Греція зараз має справу з «проблемою міграції, а не проблемою біженців», пославшись на національності новоприбулих. За даними Організації Об’єднаних Націй, більшість складають афганські сім’ї.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*