Не приписуйте собі чужих здобутків, – нововолинський активіст про передвиборчу агітку Сапожнікова

02.10.2020 / Новини, Статті

Громадський активіст з Нововолинська Микола Лукашук оригінально привітав з днем народження кандидата у мери міста Бориса Карпуса розкритикувавши газету з передвиборчою агітацією чинного мера Нововолинська Бориса Сапожнікова.

Микола Лукашук розпочав з того, що вранці 1-го жовтня до його рук потрапила газета-комікс, у якій поки що чинний міський голова Віктор Сапожніков звітує про виконану роботу за останні 5 років, – пише БУГ.

«Як завжди на вибори міського голови я йшов з конкретною програмою пріоритетних напрямків роботи, – розпочинає Сапожніков. – Разом нам вдалося немало. Безперечно є недоліки».

На це Микола Лукашук заявляє: «Недоліків, Віктор Борисовичу, більше, ніж того, що вам вдалося».

Далі Сапожніков пише: «Але зроблено більше, ніж обіцяно».

На що активіст заперечує: «Те, що обіцяно, не зроблено».

Тоді міський голова хизувався у газеті здобутками: «Замінено не тільки водогін з Південного водозабору, а й з північного, загальною протяжністю 25 кілометрів. Відкрито перший на Волині сучасний сервісний центр OpenSpace. Введено в експлуатацію 4 супермаркети, три АТБ та Епіцентр».

На це Микола Лукашук зі здивуванням запитує у Сапожнікова: яким боком взагалі він до супермаркетів АТБ?! Мовляв, це ж не з його подачі вони відкривалися.

«Максимум, що ви зробили, це для Епіцентру з балансу міста продали земельну ділянку та дали дозвіл на його відкриття», – каже Микола.

Далі Віктор Сапожніков серед виконаних передвиборчих обіцянок називає ремонт міського Палацу культури, фінансування реконструкції ЦНАПу у селищі Благодатному та відкриття інклюзивно-ресурсного центру для дітей.

Однак, мешканець Нововолинська обурений з цих слів, адже коли центр треба було відкривати ще 15 років тому, то, за його словами, міський голова опирався цьому руками та ногами, закривав ще й перед людьми двері.

Однак, на цьому пан Сапожніков не зупинився. До своїх здобутків приписав і залучення коштів Світового банку та міського бюджету на створення двох амбулаторій первинно-медико-санітарної допомоги у Нововолинську та Благодатному. Той факт, що у Нововолинську був утворений госпітальний округ та опорна лікарня, у якій наразі проводяться ремонтні роботи зі створення сучасного приймального відділення, – теж міський голова вважає власними напрацюваннями.

«Ремонт лікарні? Яким боком тут ви? – цікавиться Микола Лукашук. – Це державна програма, підписана президентом. Кошти виділяються як з державного бюджету, так і з міського. Тобто з вами чи без вас створення сучасного приймального відділення відбувалося б».

На завершення, Віктор Сапожніков стверджує в газеті, що активно працював над виділенням коштів для боротьби з Covid-19, міській раді вдалося купити та відремонтувати 5 квартир для дітей-сиріт, збудувати сучасний спорткомплекс на території школи №1. Відтак, запевняє він, ці роки активно працював над кожним пунктом своєї програми, та просить мешканців Нововолинська зважати і на ті незалежні від нього обставини, які завадили втілити у життя все задумане, – це війна у країні, економічна криза, політичні негаразди та боротьба з коронавірусом.

«Вікторе Борисовичу, такі слова, як «війна», «економічна криза», «політичні негаразди», «боротьба з ковід», я приписую тим людям, як щось крадуть або нічого не роблять. Тому що вони таким чином прикривають себе», – обурюється Микола Лукашук та завершує своє відео-привітання для Бориса Карпуса побажаннями, щоб через 5 років після його мерства вийшла така ж газета, але не комікс, як у Сапожнікова, а газета-історія.

«У ній ви закарбуєте своє ім’я, як людина, яка почала за стільки років нарешті розбудовувати Нововолинськ»,  – підсумував Лукашук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*