Нардеп Гузь відстояв, щоб акциз із пального залишався у місцевих бюджетах

14.11.2019 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь проголосував у другому читанні «за» законопроєкт, що передбачає збереження норми про зарахування частини акцизу з пального в місцеві бюджети у 2020 році.

До парламентаря зверталися голови ОТГ Прибужжя, керівники міст з проханням відстояти, аби кошти від акцизного збору й надалі надходили у місцеві бюджети. Адже це ті ресурси, завдяки яким з 2017 року у громадах реалізується чимало соціальних проєктів – будівництво шкіл, садочків, розбудова спортивної інфраструктури, ремонт доріг, закладів освіти, медицини та культури, облаштування вулиць й освітлення та багато іншого, – інформує пресслужба нардепа.

Так, сьогодні, 14 листопада, Верховна Рада прийняла законопроєкт №2144, який передбачає внесення  правок до Бюджетного кодексу. Серед них і правка №209, що залишає акцизний збір у місцевих бюджетах.

Всього за поправку до законопроєкту №2144 проголосувало 275 депутатів.

Зауважимо, що при цьому Комітет з питань бюджету був проти правки, бо цей податок не належить до доходів загального фонду держбюджету, а в повному обсязі зараховується у спеціальний фонд як джерело надходжень до Дорожнього фонду. У комітеті зазначили, що ухвалення цієї поправки призведе до розбалансування бюджету на наступний рік, оскільки йдеться про 7,7 млрд грн

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*