На “Ягодині” затримали велику партію сировини для нарколабораторій

05.03.2020 / Новини

Служба безпеки України блокувала на Волині контрабанду з Євросоюзу великих партій прекурсорів, з яких виготовляли психотропи у підпільних нарколабораторіях.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби затримали у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» одного з кур’єрів наркоугруповання. Він намагався ввезти в Україну майже 500 пігулок зі вмістом псевдоефедрину, прихованих серед продуктів харчування.

У межах досудового розслідування слідчі СБ України задокументували, що організаторами наркобізнесу є мешканці Волинської та Рівненської областей.

Загалом зафіксовано контрабанду майже 5 тисяч наркомістких пігулок до однієї з підпільних лабораторій. Товар наркоділки реалізовували дрібними партіями на території Рівненщини, де знаходилось підпільне «виробництво»

.

Під час проведення обшуків за місцями проживання фігурантів та розташування нарколабораторії правоохоронці вилучили майже кілограм перемеленого прекурсору, підготовленого для виготовлення «первинтину», хімічний посуд, необхідний для його синтезу, а також готові наркотики та психотропи.

У зловмисників також виявлено незареєстрований пістолет марки «Беретта» з боєприпасами та бойові гранати Ф-1 та РГН із запалами.

Наразі встановлено особи двох організаторів, одному з них оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України.

Після проведення відповідних експертиз та комплексу слідчих дій вирішуватиметься питання щодо оголошення підозри всім фігурантам провадження у вчиненні злочину з кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в складі організованої злочинної групи. Операція проводилася спільно з оперативниками Луцького прикордонного загону під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*