На календарі 8 травня: випаде три дощі добрих, то і хліба буде на три роки повних

08.05.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.43, зайде о 20.56. Тривалість дня — 15 год. 13  хв.

* * *

Іменинники: Марко, Ярослав, Йосип, Тамара.

* * *

8 травня в історії України

1861 — у Санкт-Петербурзі викопано домовину з померлим 10 березня того року Тарасом Шевченком — розпочався шлях праху Кобзаря в Україну.

2000 — у Львові хулігани побили композитора Ігоря Білозора, який помер через три тижні. Це спричинило в місті хвилю виступів на національному ґрунті

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Учасникам АТО Любомльщини вручили нагороди (ФОТО)

Групу жителів району, які свого часу у числі перших пішли на передній край оборони цілісності й суверенітету нашої держави, нагородили відзнаками Президента України “За участь в антитерористичній операції”.

Почесні відзнаки вручив військовий комісар Любомльськго ОРВК, підполковник, який принагідно привітав учасників АТО з прийдешнім Днем перемоги над нацизмом у другій світовій війні та подякував їм за патріотизм і служіння Вітчизні.

Загалом, через горнило війни на Сході України пройшли майже дві сотні жителів Любомльщини.

* * *

Погода 8 травня

Мiнлива хмарнiсть. Без опадiв. Вiтер пiвнiчно-захiдний, 7-12 м/с. Температура вночi 1-6° тепла, на поверхнi ГРУНТУ ЗАМОРОЗКИ 0-3°, вдень 12-17° тепла. у Луцьку вночі 2-4° тепла, на поверхні ГРУНТУ ЗАМОРОЗКИ 0-2°, вдень 14-16° тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

8 травня відзначається день пам’яті святого апостола і євангеліста Марка. У народі його називали Марк Ключник. Вважається, що Марк відає ключами від дощів. “Якщо випаде у травні три дощі добрих, то і хліба буде на три роки повних”. Якщо співочі птахи прилітають зграями — на тепле літо. Якщо у цей день спостерігалась райдуга висока і крута — до хорошої погоди, якщо ж вона була низькою і пологою — до негоди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*