На календарі 31 травня: сонце опускається в серпанок — буде дощ

31.05.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.14, зайде о 21.28. Тривалість дня — 16 год. 14  хв.

* * *

Іменинники: Андрій, Юлія, Уляна, Клавдія, Петро.

* * *

31 травня в історії України

1946 — у Києві створено літакобудівне конструкторське бюро О.К.Антонова.

1992 — в столиці України відбувся перший в історії українського футболу фінал розіграшу національного Кубка. Змагалися команди «Чорноморець» (Одеса) і «Металіст» (Харків). Володарем кубка стала одеська команда.

1997 — підписано «Великі угоди» України з РФ про дружбу, співробітництво та партнерство, а також про перебування Чорноморського флоту в Україні.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Любомлі відбулася хода випускників

Подібний захід міськвідділ освіти та КУ “Методичний центр” організовували вперше, втім, схоже він припав до душі і випускникам, і батькам. Відтак, є надія, що в майбутньому стане традиційним.

По завершенні свята останнього дзвоника на площі біля райради зібралися випускники трьох міських шкіл — святково вбрані, з квітами, і, звичайно ж, з гарним настроєм. Урочистою ходою пройшли вони центром міста та поклали квіти до пам’ятних знаків і зібралися біля сцени на центральній площі Любомля.

Із завершенням шкільної науки їх щиро привітали представники місткої влади та освітянської галузі. Наостанок з напутніми словами і побажаннями щасливої життєвої дороги до випускників звернулися їхні класні керівники. Полинула музика, і школярі закружляли у прощальному вальсі, а потім дружно затанцювали флешмоб.

* * *

Погода 31 травня

Хмарно. Вночі ЗНАЧНИЙ ДОЩ, вдень дощ, МІСЦЯМИ ГРОЗА. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, МІСЦЯМИ ПОРИВИ 15-20 М/С. Температура вночі 7-12º тепла, вдень 12-17º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

31 травня вшановується пам’ять мученика Феодота Анкірського і семи дів-мучениць. Феодот лікував хворих, допомагав усім, хто потребував допомоги. У давні часи цей день був пов’язаний в основному з посівом льону. Наші пращури слідкували за тим, яке дерево у цей день лист розгорне. Якщо дуб перед ясеном лист пустить, значить літо буде сухим. Також в народі кажуть: “Сонце 31 травня опускається в серпанок, буде дощ, а хмарно — буде погана погода”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*