На календарі 8 січня: біля сонця з’являлась світла смуга — на сніг

08.01.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.25, зайде о 16.35. Тривалість дня — 8 год. 10 хв.

* * *

Іменинники: Юхим, Костянтин.

* * *

8 січня в історії України

1879 — народився Степан Васильченко (Панасенко), український письменник («Мужицька арихметика»).

1888 — народився Гнат Юра, український театральний режисер, актор театру і кіно.

1935 — народився Василь Симоненко, український поет-шістдесятник, журналіст, діяч українського руху дисидентів.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Зарплати в Україні: яка професія приносить найбільший дохід

За даними Державної служби статистики України, найвищі середні зарплати за результатами серпня 2018 року зафіксовано в Києві – на рівні 13 659 гривень. Найменше отримують жителі Чернівецької області – в середньому 6 883 гривні.

Такі цифри оприлюднила Державна служба статистики на своєму офіційному сайті.

Озвучили в Держстаті також і розміри середніх зарплат у різних галузях. Найбільше – 41395 гривень, отримують працівники авіації. У фінансовій сфері середні зарплати становлять 16240 гривень, у сфері інформації та телекомунікацій – 14482 гривні на місяць. Найменше ж платять у сфері охорони здоров’я та надання соцдопомоги (5830 гривень), а також у поштовій та кур’єрській діяльності (5403 гривень).

* * *

Погода 8 січня

Хмарно з проясненнями. Місцями невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі від 3º морозу до 2º тепла, вдень 0-5º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

8 січня відзначається Собор Пресвятої Богородиці. У народі цей день називали Бабині каші. За кашею і погоду передбачали на найближчий час: якщо каша в печі рум’яниться — на сніг. Якщо до цього часу земля ще добре не промерзла, то літом соку не дасть, тобто врожай буде не дуже хорошим. Спостерігали цього дня за сонцем і за птахами: якщо біля сонця з’являлась світла смуга — на сніг. Якщо синиця зранку пищить — бути морозу вночі, а якщо галки і ворони влаштували безперервний ґвалт — варто чекали снігопад і заметілі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*