На календарі 25 липня: вночі немає роси, а в низинах туман — на негоду

25.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.38, зайде о 21.222. Тривалість дня — 15 год. 44  хв.

* * *

Іменинники: Михайло, Іларіон, Федір, Арсен, Марія, Андрій.

* * *

25 липня в історії України

1687 — Івана Мазепу обрано гетьманом України.

1920 — Євген Петрушевич сформував у Відні закордонний уряд ЗУНР.

2008 — уперше за три з половиною сотні років в Україну з візитом прибув Вселенський патріарх — Варфоломій I.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Українці стали менше їздити через кордон з Польщею

На кордоні між Україною і Польщею у першому півріччі цього року інтенсивність руху українців знизилася на понад 8%. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Прикордонну службу Польщі.

Так, за перші шість місяців 2018 року польські прикордонники на в’їзд до Польщі провели понад 4,5 млн перевірок громадян України. Це на 8,2% менше, ніж у першому півріччі 2017 року (майже 5 млн перевірок).

При цьому 38% громадян України за перше півріччя цього року в’їхало до Польщі в рамках безвізового режиму, 33% – на підставі чинних віз, 29% – в рамках місцевого прикордонного руху.

* * *

Погода 25 липня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +24…+26. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

25 липня вшановується пам’ять священномучеників Прокла та Іларія. У народі цей день називали Прокл Великі Роси. Проклові роси вважаються лікувальними. У минулі часи їх збирали для лікування хвороб очей. Тоді вірили, що роса цього дня наділяє красою, спокоєм. Наші предки помітили, якщо на Прокла вночі немає роси, а в низинах туман — на негоду. А якщо нічна роса не просихає — бути грозі. У цей час зацвітають гладіолуси.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*