На календарі 8 серпня: події, факти, погода, народний прогноз

08.08.2020 / Новини

На календарі 8 серпня: колір зорі і фіолетовий горизонт — до хорошої погоди

Сьогодні Сонце зійде о 5.36, зайде о 20.31. Тривалість дня — 14 год. 55  хв.

* * *

Іменинники: Федір, Яків, Гнат.

* * *

8 серпня в історії України

1834 — народився Юрій Федькович, український письменник.

1965 — у селі Шешори Львівської області відбувся несанкціонований мітинг, присвячений відкриттю пам’ятника Тарасу Шевченку (скульптор Іван Гончар), у якому взяли участь син Івана Франка – Тарас Франко, письменник Ю. Назаренко, журналісти В’ячеслав Чорновіл, Л. Кореневич, артистка “Укрконцерту” Тетяна Цимбал, хор “Гомін”

1969 — уперше (і востаннє) Кубок СРСР з футболу виграла команда першої ліги – львівські “Карпати” (перемога у фіналі над ростовським СКА — 2:1).

2004 — введено в дію другий енергоблок Хмельницької АЕС.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Вулична річка: у Любомлі частина дороги стала «водоплавною»

Зливові дощі, що кілька днів проходили у Любомлі, перетворили частину вулиці 1 Травня на венеціанський пейзаж.

А причина проблеми, як розповідають мешканці навколишніх будинків, у несправній зливовій каналізації. Виявляється, нині вона перебуває на приватній території. Ймовірно, коли земельну ділянку надавали у власність одному із жителів міста, цю обставину не врахували і не наклали сервітут (обмеження на використання). Відтак, про те, аби зливова каналізація, яка нині захаращена працювала, тепер, схоже,  немає кому подбати.

* * *

Погода 8 серпня

Мiнлива хмарнiсть. Без опадів. Вiтер пiвнiчно-схiдний, 5-10 м/с. Температурапо області вночі 13-18°, вдень 25-30°, в Луцьку вночі 14-16°, вдень 27-29°.

* * *

Народний прогноз погоди

8 серпня відзначається день священномучеників Єрмолая, Єрміппа і Єрмократа, ієреїв Нікомедійських. У наших пращурів це був час збору трав у лікарських цілях. У минулі часи помітили, золотавий колір зорі і фіолетове забарвлення горизонту — до хорошої погоди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*