На календарі 3 червня: дощ з градом — 3 грудня буде сніг з крупою

03.06.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.12, зайде о 21.31. Тривалість дня — 16 год. 19  хв.

* * *

Іменинники: Костянтин, Олена, Михайло, Ярослав, Федір, Кирило, Василь.

* * *

3 червня в історії України

1863 — народився Євген Петрушевич, президент Західноукраїнської Народної Республіки — української держави, що існувала впродовж 1918—1919 років на території Західної України (столиця — Львів).

1928 — народився Костянтин Степанков, український актор (фільми “Захар Беркут”, “Дума про Ковпака”, “Будні карного розшуку”, “Вавилон ХХ”).

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Любомльчанин став фіналістом міжнародної програми лідерів і зможе навчатися в США

Учень Любомльського ЗЗСО І-ІІІ ст. №3, Артем Савка став фіналістом Програми обміну майбутніх лідерів FLEX у 2019 році та отримав можливість безкоштовного навчання в США.

‌Здібного до вивчення іноземної мови учня помітила вчитель англійської мови Думалюк Анна Василівна. Вона запропонувала Артему спробувати свої сили у безкоштовній програмі обміну майбутніх лідерів, переможці якої отримують можливість навчатися і проживати упродовж року в Сполучених Штатах Америки.

Класний керівник і вчителі пишаються таким досягненням свого учня і бажають йому стати тим лідером, який формуватиме думку більшості та впливатиме на процеси державотворення.

* * *

Погода 3 червня

Хмарно. Вночі невеликий дощ, вдень дощ, місцями гроза, слабкий град. Вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 10-15º тепла у Луцьку вночі 6-8º тепла, вдень 12-14º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

3 червня вшановується пам’ять рівноапостольного царя Костянтина і матері його цариці Олени. У народі Олену (Ольону) називали Льоносійкою, так як це був час для посіву льону. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою. Також по цьому дню судили про початок зими: “Якщо 3 червня дощ з градом, то 3 грудня — сніг з крупою”. У цей час уже відцвітають сади. Продовжує квітнути малина, шипшина, горобина. Можуть з’явитись і перші гриби: червоноголовки, підберезовики, білі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*