На календарі 4 січня: яка погода — такий і жовтень

04.01.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.27, зайде о 16.30. Тривалість дня — 8 год. 03 хв.

Повний Місяць 2 січня, захід — 10.02 схід — 19.46.

* * *

Іменинники: Анастасія, Богдана, Борис.

* * *

4 січня в історії України

1873 — у Львові засновано Літературне товариство імені Тараса Шевченка;

1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Польщею, Естонією та Китаєм. Албанія та Узбекистан визнали незалежність України.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Шацька ОТГ виділила понад 2 мільйони на благоустрій

На сесії Шацької ОТГ депутати розглянули і затвердили титульний список робіт з благоустрою територій населених пунктів та їх фінансування.

Зокрема, на усі роботи з благоустрою виділили 2 млн. 105 тис. грн. Кошти спрямовуватимуться на мінімальні потреби КП “Будинкоуправління”: заробітну плату робітникам – робітникам по благоустрою, квітникаркам, трактористові та майстру по благоустрою (830 тис.грн.); нарахування на заробітну плату – 187 тис. грн., оплата електроенергії з вуличного освітлення – 290 тис.грн., в тому числі на придбання матеріалів.

* * *

Погода 4 січня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий сніг, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря -1…-3. Вночі — сніг, вітер західний, 3-5 м/с, -5…-7 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

4 січня відзначається день Анастасії Путорозрішниці. До цієї святої звертались у молитвах для легкого протікання вагітності та пологів. Цього дня, з молитвою до святої, жінки вишивали рушник, який мав допомогти благополучно народити. У народі примітили, яким буде день на Анастасію, таким буде і жовтень. Наші предки спостерігали за хмарами, якщо вони пливли проти вітру, то очікували снігопаду. Також, за народними спостереженнями, вважається, що погода цього дня може розповісти, яким буде жовтень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*