На календарі 4 квітня: сині хмари на небі — до тепла й дощу

04.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.52, зайде о 20.01. Тривалість дня — 13 год. 09 хв.

* * *

Іменинники: Василина, Василь, Сергій, Поліна, Дарія, Софія.

* * *

4 квітня в історії України

1992 — університет “Києво-Могилянська академія” оголосив перший прийом студентів.

1992 — перший хет-трик у чемпіонаті незалежної України зробив Іван Гецько; його “Чорноморець” обіграв вінницьку “Ниву” з рахунком 6:0.

1996 — Верховна Рада України ухвалила закон “Про Автономну Республіку Крим”.

1998 — у Донецьку від вибуху на шахті імені Скочинського загинуло 63 шахтарі.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

На Волині – 10 офіційних мільйонерів

Податкові декларації про майновий стан і доходи на Волині подали 2928 громадян. Волинські декларанти вже відзвітувалися про 237,8 мільйонів гривень отриманих у 2017 році доходів. Серед волинських декларантів – 10 офіційних мільйонерів. За попередніми розрахунками волинські декларанти спрямують до бюджетів 4,1 мільйона гривень ПДФО та 1 мільйон гривень військового збору, – саме такі суми податків до сплати визначили громадяни при поданні декларації.

* * *

Погода 4 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +12…+14. Вночі — мінлива хмарність без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +2…+4 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

4 квітня вшановується пам’ять священномученика Василя Анкірського. У народі святого називали Василем Теплим. На підтвердження теплої весняної погоди, у народі склалось багато приказок, наприклад: “Опівдні бурульки упускають у сніг сльози пекучі”. На Василя зазвичай сонце завжди починає яскраво гріти, з дахів капель сиплеться. Сині хмари вказували на тепло і дощ: “Перший квітневий дощ воза золотого вартий”, говорили наші пращури

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*