На календарі 30 липня: липень відходить з грозами

30.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.45, зайде о 21.14. Тривалість дня — 15 год. 29  хв.

* * *

Іменинники: Марина, Маргарита, Леонід

* * *

30 липня в історії України

1863 — вийшов циркуляр міністра внутрішніх справ Росії Петра Валуєва про обмеження видання книжок й заборону викладання у школах українською мовою (так званий Валуєвський указ).

1895 — у Львові відкрили музей Наукового Товариства імені Т.Шевченка (1951 року ввійшов до складу Львівського державного музею етнографії та художнього промислу).

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Ігор Гузь із 11-ма сміливцями підкорили озеро Пулемецьке

Разом з Ігорем Гузем пливли волиняни Павло Тріль, Валерій Теребуха, Анастасія Тріль, Ігор Верчук, Олександр Цвид, Дмитро Гарматюк, Микола Капітонов, Михайло Масягін, Дмитро Новосад та львів’яни – Сергій Кудравцев і Поліна Годлевська. Протяжність водойми становить понад 3,6 км. Її подолали успішно всі учасники за дві години.

* * *

Погода 30 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер північний, 5-10 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

30 липня відзначається день пам’яті великомучениці Марини (Маргарити). У цей час можна спостерігати зорі з пазорями (голубими спалахами блискавиць). Як правило, липень відходить з грозами. Не даремно у ці дні спостерігали за погодою: за народною прикметою, осінь буде такою, як два останніх дня липня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*