На календарі 28 січня: день морозний — літо буде спекотним посушливим

28.01.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.06, зайде о 17.07. Тривалість дня — 9 год. 01 хв.
* * *
Іменинники: Іван, Павло, Олена.

* * *

28 січня в історії України
1938 — народився Леонід Жаботинський, український важкоатлет, дворазовий олімпійський чемпіон у суперважкій категорії (1964, 1968).
1951 — народився Леонід Каденюк, перший космонавт незалежної України.
1992 — синьо-жовтий стяг затверджено Верховною Радою як Державний Прапор України.
1992 — Україна встановила дипломатичні взаємини з Італією.
2003 — підписано Договір про російсько-український Державний кордон.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Громади Волині заробили на туризмі майже 600 тисяч гривень

Упродовж 2018 року на Волині сплатили 584,6 тисячі гривень туристичного збору. Сума залученого громадами туристичного збору торік майже на сто тисяч гривень перевищує показники 2017 року.
Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених пп. 268.5.1. ПКУ.


* * *
Погода 28 січня

Хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень невеликий дощ. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень 2-7º тепла у Луцьку вночі 1-3º морозу, вдень 4-6º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

28 січня вшановується пам’ять преподобного Павла Тивейського та Іоанна Кущника. У минулі часи була така приказка: «Петро-Павло дня добавив», що вказувало на збільшення світлової частини дня. У давнину, щоб дізнатись погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки дуже сяють, то бути морозу, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла віщував міцний мороз вночі. Також вважається, що коли 29 січня видається морозний день — літо буде спекотним і посушливим.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*