На календарі 30 квітня: день ясний і сонячний день, — літо сухе, хмари на небі — дощове

30.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.58, зайде о 20.44. Тривалість дня — 14 год. 46 хв.

* * *

Іменинники: Семен, Андрій, Олександр, Макар.

* * *

30 квітня в історії України

1848 — народилася Олександра Єфименко, український історик, етнограф.

1920 — народився Микола Гринько, український радянський актор.

1992 — президент Леонід Кравчук видав розпорядження “Про систему електронного грошового обігу в Україні”.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Близько ста тисяч відвідувачів побувало на волинській плантації тюльпанів

За сорок кілометрів від Луцька – поблизу села Свидники Ковельського району, розгорнулась величезна плантація тюльпанів. Вперше про неї заговорили ще минулого року, однак потрапити туди можна було лише з дозволу власників розкішного поля.

Торік більше двох гектарів розквітлих тюльпанів радо відкрили для відвідин усім бажаючим, а їх виявилось чимало. Протягом вихідних – 28 та 29 квітня, до “волинської Голландії” безперервно навідувались люди. За підрахунками компанії “Лілі-лайн”, якій належить тюльпанове поле, відвідувачів було чимало – близько ста тисяч людей.

* * *

Погода 30 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують можливі дощі, вітер північно-східний, 7-12 м/с, температура повітря +11…+13. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 7-12 м/с, +6…+8 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

30 квітня вшановується пам’ять преподобного Зосими, ігумена Соловецького. Зосима і Саватій вважаються у народі заступниками бджіл і пасічників. До цього часу уже і береза, і вільха розпускаються. Якщо береза перед вільхою лист розпустила, то чекали сухого літа, а якщо вільха перед березою, то пророкували мокре літо. З 30 квітня по 5 травня можна почути перше кування зозулі. Також в народі вважається: якщо 30 квітня ясний сонячний день, те літо сухе, а хмари на небі — літо дощове.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*