На календарі 3 червня: дощ із градом — з грудня буде сніг з крупою

03.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.12, зайде о 21.31. Тривалість дня — 16 год. 19 хв.

* * *

Іменинники: Костянтин, Олена, Михайло, Ярослав, Федір, Кирило, Василь.

* * *

3 червня в історії України

1863 — народився Євген Петрушевич, президент Західноукраїнської Народної Республіки — української держави, що існувала впродовж 1918—1919 років на території Західної України (столиця — Львів).

1928 — народився Костянтин Степанков, український актор (фільми “Захар Беркут”, “Дума про Ковпака”, “Будні карного розшуку”, “Вавилон ХХ”).

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Любомлі жителі багатоквартирного будинку виграли проект і провели благоустрій території (ФОТО)

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку “Наш дім 43”, розташоване в Любомлі по вулиці 1 Травня, 43, існує вже майже 10 років. За цей час спільними зусиллями жителів було багато зроблено для поліпшення умов проживання. Актив ОСББ звернувся до представництва Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” з наміром взяти участь у проекті “Затишний двір — щасливі мешканці”. У Фонді пішли назустріч мешканцям і виділили кошти, за які було придбано фарбу, інвентар, щебінь, цемент, інші необхідні будматеріали. Дружно взявшись за роботу, активісти провели низку робіт по ремонту і благоустрою.

* * *

Погода 3 червня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +23…+25. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +14…+16 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

3 червня вшановується пам’ять рівноапостольного царя Костянтина і матері його цариці Олени. У народі Олену (Ольону) називали Льоносійкою, так як це був час для посіву льону. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою. Також по цьому дню судили про початок зими: “Якщо 3 червня дощ з градом, то 3 грудня — сніг з крупою”. У цей час уже відцвітають сади. Продовжує квітнути малина, шипшина, горобина. Можуть з’явитись і перші гриби: червоноголовки, підберезовики, білі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*