На календарі 29 липня: верес зацвів —липень поступається місцем серпню

29.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.44, зайде о 21.16. Тривалість дня — 15 год. 32  хв.

* * *

Іменинники: Павло Валентина, Юлія, Уляна.

* * *

29 липня в історії України

1696 — козацьке військо за підтримки московських військ захопило турецьку фортецю Азов.

1776 — останнього українського Кошового отамана Петра Калнишевського відправили на Соловецькі острови, де він провів в ув’язненні 25 років.

1865 — народився Андрей Шептицький — церковний діяч, голова УГКЦ,

1886 — народився Григорій Хмара, український, російський, німецький і французький актор, уродженець Полтави.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Жителям Шацька докучає гучна музика, що лунає у закладах

Жителі Шацька, які живуть у центрі селища, просять селищну раду прибрати з відкритих майданчиків у закладах харчування гучну музику. Про це йшлося на сесії Шацької селищної ради у запиті депутатки Наталії Литвинюк. Стосувався він роботи закладів відпочинку, які розміщені в центрі селища. Голосна музика, яка лунає на відкритих майданчиках, не дає жителям сусідніх будинків нормально відпочивати.

“Одне питання – це Гряда, куди люди приїхали погуляти 3-4 дні, інша – населений пункт, де в центрі живуть люди похилого віку, маленькі дітки, яким треба відпочити. Якщо раніше музика на відкритих майданчиках лунала тільки у вихідні, то тепер – через день. Прошу внести зміни в рішення виконкому та заборонити гучну музику на відкритих майданчиках, визначити дні масових гулянь, коли це дозволено”, – просила депутатка, додавши звернення з підписами людей.

* * *

Погода 29 липня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +28…+30. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +16…+18 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

29 липня відзначається день священномученика Афіногена, єпископа Підахвійського. З цього дня ночі стають холоднішими, спека спадає. У минулі часи помітили, якщо верес зацвів, значить липень уступає місце серпню. Також народ примітив, що на Афіногена пташки задумуються (замовкають).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*