На календарі 28 червня: День Конституції України

28.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.10, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 33  хв.

Повний Місяць о 7.23, захід — 5.30, схід — 21.47.

* * *

Іменинники: Григорій, Федір, Михайло, Семен.

* * *

28 червня в історії України

1651 — почалася битва під Берестечком між козаками Богдана Хмельницького і польською армією короля Яна Казимира.

1996 — після 23-годинного обговорення у Верховній Раді України прийнято Конституцію України.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Науковці пояснили, як мігранти впливають на економіку

Наплив мігрантів для економіки є не тягарем, а стимулом для розвитку. Постійний притік людських ресурсів збільшує ВВП на душу населення і знижує рівень безробіття. Такий висновок зробили науковці з Паризької школи економіки та університету Оверні. Вчені проаналізували досвід 14 європейських країн. Зокрема вони проаналізували період з 1985 по 2015 рік у Західній Європі. За словами дослідників, позитивний результат від напливу мігрантів можна побачити вже за 3 – 4 роки після чергового сплеску.

* * *

Погода 28 червня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +21…+23. Вночі — мінлива хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 7-12 м/с, +10…+12 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

28 червня вшановується пам’ять мучеників Віта (Фіта) і Модеста. Святому Модесту моляться, коли хворіє худоба. У народі говорили, що на Віта соловей замовкає. Наші пращури помітили, що “Дощ на Фіта — погано для жита”. За прикметою, день 28 червня бажано сонячний, оскільки у разі дощової погоди у домі буде розлад і сварки. У минулі часи примітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота — до негоди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*