На календарі 28 серпня: події, факти, погода, народний прогноз

28.08.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.06, зайде о 19.52. Тривалість дня — 13 год. 46  хв.

* * *

Іменинники: Марія Софія

* * *

28 серпня в історії України

1956 — у Києві відкрито пам’ятник Івану Франку.

1985 — Василь Стус потрапив у карцер табору для політв’язнів у Кучино (нині Чусовський район Пермського краю, Росія), де й загинув у ніч з 3 на 4 вересня.

1992 — вiйськова колегiя Мiнiстерства оборони затвердила створення нового виду Збройних сил України — Вiйськ протиповiтряної оборони.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Ковбасу, яку виробляли колись у Любомлі, возили на виставки у Київ та Москву

Аж до 70-их років на “Рогатці” в Любомлі працював цех по виробництву м’ясних продуктів, рівних яким було важко знайти.

Серед сучасних будинків, що по вулиці Гоголя, розмістилась споруда 1931 року, яку зараз ремонтують. Колись тут жив заможний міщанин Степан Сацюк, котрий мав не тільки ковбасню, а й магазин м’ясних продуктів, у приміщенні нинішньої перукарні «Орхідея».

Щоранку Куснищанською вулицею його дочки несли туди корзину, накриту білим полотном. Торгівля йшла жваво, хазяїн отримував хороші прибутки й користувався авторитетом не тільки серед міщан, а й жителів навколишніх сіл, бо ніколи не ламав слова. Та прийшла радянська влада, господаря розкуркулили й відправили із сім’єю на Сибір, конфіскувавши ковбасню, магазин, підсобні приміщення.

* * *

Погода 28 серпня

Мiнлива хмарнiсть. Без iстотних опадiв. Вiтер захiдний, 7-12 м/с. Температура вночi 11-13°, вдень 21-23°.

* * *

Народний прогноз погоди

28 серпня відзначається свято Успіння Пресвятої Богородиці. З 28 серпня розпочинається молоде Бабине літо, яке триває до 11 вересня. У минулі часи помітили, якщо молоде Бабине літо погоже — чекай негоди на старе (з 14 до 21 вересня). Якщо у цей день погода тиха і ясна, то й осінь буде такою ж.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*