На календарі 24 червня: туман стелиться по воді — до сонячної погоди

24.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.08, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 35  хв.

* * *

Іменинники: Юхим, Марія, Аркадій.

* * *

24 червня в історії України

1917 — у Києві на Софійській площі Володимир Винниченко перед велелюдним зібранням зачитав текст І Універсалу Центральної Ради, прийнятий напередодні.

1934 — столицю України перенесено з Харкова до Києва.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

“Човники” стали менше їздити через “Ягодин”

За останні півроку на пункті пропуску “Ягодин” зменшились черги пасажирського транспорту. На митниці кажуть усе через “човників”. Торговців, які їдуть в Європу на закупки товару або ж везуть туди український – значно поменшало. Ускладнили життя торговців зміни до Податкового кодексу.

Тепер, аби ввезти в Україну до 50 кілограмів товару вартістю не більше п”ятисот євро і не платити при цьому мито, потрібно перебувати за кордоном щонайменше добу. А повторно виїхати з України можна лише через три доби після повернення. На митниці запевняють, черги з пасажирського транспорту на кордоні тепер є лише перед святами та вихідними, коли в Україну масово повертаються заробітчани і студенти.

* * *

Погода 24 червня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер північно-західний, 3-5 м/с, температура повітря +25…+27. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

24 червня відзначається день пам’яті апостолів Варфоломія і Варнави. У минулі часи в цей день не можна було рвати траву, тому що люди вірили, що по ній катається всяка нечиста сила. Сонячну погоду 24 червня передбачав туман, який вранці стелиться по воді, і мокриця, яка залишається розкритою весь день. Наші пращури помітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота, то хорошої погоди не чекати. Дощ передбачала чиста вода у водоймах і сильний запах трави і жимолості вранці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*