На календарі 2 червня: багато шишок на ялині — на хороший урожай огірків

02.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.12, зайде о 21.30 Тривалість дня — 16 год. 18 хв.

* * *

Іменинники: Олексій, Олександр, Іван.

* * *

2 червня в історії України

1652 — завершення дводенної битви біля урочища Батіг (нині територія Вінницької області), в якій військо Богдана Хмельницького розгромило 20-тисячну польську армію.
1807 — народився Іван Сошенко, маляр і педагог, один із найближчих друзів Тараса Шевченка, який брав участь у його визволенні з кріпацтва.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Одесити переймали досвід Шацької ОТГ

Шацьку об’єднану територіальну громаду з робочим візитом відвідала делегація представників об’єднаних територіальних громад Одеської області.

Гості з Одещини вивчали досвід Шацької громади із залучення позабюджетних коштів в розвиток місцевої інфраструктури та ділились власними напрацюваннями у цій сфері. Особливий інтерес одесити проявили до досвіду реалізації проекту транскордонного співробітництва із каналізування Шацька. Одесити виявили щиру зацікавленість у написанні спільних проектних заявок та в подальшому обміні досвідом у сфері залучення інвестицій в туристично-рекреаційну галузь.

* * *

Погода 2 червня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +23…+25. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер північно-східний, 5-10 м/с, +11…+13 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

2 червня відзначається день мученика Фалалея, Олександра і Астерія. Мученик Фалалей відомий у народі під ім’ям Огірочник, оскільки з цього дня починали сіяти огірки. “На Пилипа і на Фалалея — діставай огірки пошвидше”. “На Фалалея — сій огірки”. Якщо в цей день багато шишок на ялині — на хороший урожай огірків. У цей час розпускається жасмин. Також ще може цвісти горобина. Пізнє її цвітіння вказувало нашим пращурам на пізню осінь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*