На календарі 22 жовтня: “Після Якова осінь вже заплакала”

22.10.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.32 год., зайде о 17.53. Тривалість дня — 10 год. 21 хв.

* * *

Іменинники: Максим, Яків, Петро, Дмитро, Денис.

* * *

22 жовтня в історії України

1835 — у селі Шляхові Коричинці (нині Хмельницька область) шляхтич Рутковський із засідки вбив Устима Кармалюка (Кармелюка) — народного героя, ватажка повстанського руху на Поділлі. Протягом 23 років боротьби повстанські загони Кармалюка здійснили понад тисячу нападів на поміщицькі маєтки. За переказом, Кармелюка вбили не кулею, а ґудзиком – бо тільки так можна убити «характерника»

1991 — Міністерство юстиції України зареєструвало Спілку офіцерів України

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Куснища — володар Кубка Любомльщини з футболу

У вирішальній битві за трофей зійшлися спортсмени Любомля і Куснищ. Вирішальною у матчі стала 62-а хвилина: капітан куснищанців Ярослав Ткач отримавши м’яч у центрі поля, здійснив стрімкий прохід, потужно пробив з 25 метрів, і проти цього удару голкіпер любомльчан виявився безсилим — 1:0. Цей гол виявився єдиним у матчі: куснищанці зуміли втримати переможний для себе рахунок і завоювати звання володарів Кубка району з футболу.

* * *

Погода 22 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, штиль, температура повітря +20…+22. Вночі — мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-західний, 3-8м/с, +7…+9 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 жовтня вшановується пам’ять апостола Якова Алфеєва. У народі святого називали Яків Деревопилець, оскільки у цей час йшла активна заготівля дров. 22 жовтня часто йшов сніг: «Після Якова осінь вже заплакала, бо після Якова тепла нема ніякого»! Люди у цей вечір слідкували за місяцем: якщо він у колах — наступне літо буде сухим.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*