На календарі 1 грудня: Всесвітній день боротьби зі СНІДом

01.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.06, зайде о 16.19. Тривалість дня — 8 год. 13 хв.

* * *

Іменинники: Платон, Роман, Данило.

* * *

1 грудня в історії України

Сьогодні відзначаються:

* День працівників прокуратури

* Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1909 — народився Анатолій Кос-Анатольський, український композитор.

1918 — народився Георгій Майборода, український композитор, автор оперних, пісень, музики до кінофільмів.

1991 — понад 90 відсотків із 32 мільйонів громадян, що взяли участь у Всеукраїнському референдумі, висловилися за незалежність своєї держави.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Євросоюз виділив 60 мільйонів на каналізацію біля Світязю

Депутати Шацької районної ради під час позачергової сесії внесли зміни до районного бюджету. Начальник управління фінансів Шацької РДА Олександр Бебко повідомив присутнім про те, що дохідна частина спеціального фонду районного бюджету збільшується на 63, 5 мільйона гривень. Ці кошти надійшли до бюджету згідно з грантовим договором щодо реалізації проекту “Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь” в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 рр.

* * *

Погода 1 грудня

Без опадів, на дорогах місцями ожеледиця. Вiтер захiдний, 5-10 м/с. Зниження температури повітря вночі до 0-5º морозу, вдень до 0º.

* * *

Народний прогноз погоди

1 грудня вшановується пам’ять святих Платона і Романа. У народі цей день називають зимовказівником, оскільки погода цього дня визначає погоду всієї зими. Якщо зранку тепло — відлига буде на початку зими, холод і хурделиця опівдні — такою бути середині зими, а якщо під вечір завиє, закрутить заметіль — то піде зима від нас неохоче, з погрозами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*