На календарі 18 вересня: буде прохолодно, можливі дощі

18.09.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.38, зайде о 19.06. Тривалість дня — 12 год. 28  хв.

* * *

Іменинники: Гліб, Єлизавета, Максим, Захар, Денис, Федір.

* * *

18 вересня в історії України

1640 — у Києві почався церковний Собор. Він схвалив православний катехізис, яким протягом століть керувалася Православна церква.

1929 — народилася художниця, діячка правозахисного руху 60-х років Алла Горська.

1929 — на запорізькому заводі «Комунар» випущено перший український комбайн.

1965 — острів Хортиця в Запоріжжі оголошено державним заповідником.

1991 — Верховна Рада України постановила до прийняття Конституції у протокольних заходах використовувати синьо-жовтий прапор.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Спортсменка з Мельників – срібна призерка чемпіонату світу з футзалу

Спортсменка із села Мельники Юлія Дударчук – срібний призер чемпіонату світу з футзалу та учасник «Фіналу чотирьох» чемпіонату Європи з футзалу серед жінок.

Наприкінці минулорічного серпня у столиці Казахстану м. Алмати проходив чемпіонат світу серед студентів. Жіноча збірна стала срібним призером студентського мундіалю. Великий вклад у перемогу збірної України в Алмати зробила Юлія Дударчук, яка відзначилася забитими голами у грі проти збірних Польщі, дублем проти Росії та забитим пенальті у півфіналі проти Франції.

* * *

Погода 18 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер західний, 7-12 м/с, температура повітря +12…+14. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер західний, 7-12 м/с, +5…+7 за Цельсієм

* * *

Народний прогноз погоди

18 вересня вшановується пам’ять преподобного Афанасія Брестського. Погоду цього дня наші пращури визначали за горобиною: якщо в лісі її багато — осінь буде дощовою, а мало — сухою. Якщо листя на горобині пожовкло рано, осінь та зима буде ранньою і холодною.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*