На календарі18 жовтня: цього дня українці ткали полотно

18.10.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.25 год., зайде о 18.00. Тривалість дня — 10 год. 35 хв.

* * *

Іменинники: Олексій, Пилип, Дем’ян, Матвій, Харитина, Денис, Кузьма, Петро.

* * *

18 жовтня в історії України

1918 — проголошення ЗУНР і створення Української національної ради у Львові.

1995 — Україна вступила до Ради Європи.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

У селі на Волині – критична проблема з дитячим садочком

У селі Жиричі Ратнівського району вже 15 років критична проблема з дитячим садочком. Той, що є, вміщує лише 40 дітей, натомість тих, що потребують дошкільної освіти, на сьогодні вже більше 220-ти.

Село Жиричі є одним із найбільших у Ратнівському районі, і, на відміну від інших населених пунктів, молодь залишається проживати та працювати тут. Відповідно, й народжуваність лише зростає. Повний кошторис, який потрібний для будівництва дитсадка, становить 19 мільйонів гривень.

* * *

Погода 18 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер південно-східний, 3-5 м/с, температура повітря +18…+20. Вночі — мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 3-5 м/с, +8…+10 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

18 жовтня — святої Харитини. У народі цей день називали «Харитини — перше полотно». З цього дня ткали полотно і катали вовну на валянки. Відчутно скорочується світловий день: «Швидко тане жовтневий день — не прив’яжеш за тин». Якщо перший сніг упав на мокру землю — залишиться, а на суху — швидко зійде.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*