На календарі 11 серпня: овес зазеленів удруге — осінь буде непогожою

11.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.40, зайде о 20.25. Тривалість дня — 14 год. 45  хв.

* * *

Іменинники: Кузьма, Костянтин, Михайло, Богдана, Олександр.

* * *

11 серпня в історії України

1894 — народився Петро Сова, український археолог, дослідник Закарпаття

1933 — введення до ладу першої домни заводу “Азовсталь” у Маріуполі

1979 — у небі над Дніпродзержинськом (нині — Кам’янське Дніпропетровської області) через помилку авіадиспетчера сталося зіткнення двох радянських пасажирських літаків Ту-134. У результаті загинуло 173 людини, зокрема 17 футболістів футбольної команди “Пахтакор” (Ташкент), яка летіла з Узбекистану на матч до Мінська

1989 — пленум Верховного суду УРСР реабілітував усіх засуджених у справі Спілки визволення України.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Українці з іноземцями на Світязі ганяли на лижеролерах (ФОТО)

Заїзди відбулися у рамках екомарафону “Світанок Світязя”. Це, зокрема, – Кубок України з перегонів на лижеролерах на марафонській дистанції 42,195 км та півмарафонській – 21 км.

Участь у заїздах на лижеролерах брали понад 60 спортсменів з України, Білорусі, Польщі та Німеччини, повідомляє прес-служба екомарафону.

Також відбулися забіги дітей 2003-2010 років народження по воді на дистанції 100 метрів. А для спортивного відпочинку з сім’єю, учасники долучилися до естафети “Тато, мама і я”.

Варто зауважити, що екомарафон “Світанок Світязя” – це спільна ініціатива федерації легкої атлетики Волинської області, федерації України з поліатлону, Шацького лісового коледжу, Шацького національного природного парку, Спортивного Клубу “Ковель”, OTK “Rzeźnik” (товариства жертв тренера Кляуса “Резун”) та Chelmbiega “Хелмбігає” у співпраці з адміністрацією Шацького району (Україна) та гміни Воля-Ухруська, Володавського повіту (Польща) в рамках “Європейських Днів Добросусідства”, що мають на меті показати усю красу Полісся.

* * *

Погода 11 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер південно-східний, 3-8 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер південно-західний, 3-5 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

11 серпня відзначається день святого мученика Калинника. Слідкували у минулі часи за вівсом на Калинника: якщо спілий овес вдруге зазеленіє — осінь буде непогожою. У давнину існувало таке поняття як “мороки” — це похмурий туманний час, який був характерний для цього дня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*