На календарі 16 липня: Маків день може принести дощі

16.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.26, зайде о 21.33. Тривалість дня — 16 год. 07  хв.

* * *

Іменинники: Анатолій, Василь, Пилип, Іван, Костянтин, Михайло.

* * *

16 липня в історії України

1917 — ухвалено ІІ Універсал Української Центральної Ради. Цим актом проголошено взаємне визнання УЦР та Тимчасового уряду Російської Республіки.

1932 — центр Донецької області перенесено з Артемівська до Сталіно (нині Донецьк).

1990 — Верховна Рада УРСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України.

1993 — президент Леонід Кравчук видав указ “Про утворення Волинського державного університету”. Заклад утворювався на базі Луцького педагогічного інституту

2007 — залізнична аварія під Ожидовом у Львівській області: перекинулися й загорілися цистерни з жовтим фосфором, що прямували з Казахстану в Польщу. Обійшлося без жертв, але сотні селян отруїлися

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Скільки отримують українські заробітчани у країнах ЄС

Українських працівників, як кваліфікованих, так і не дуже, раді бачити в Європі. Уряди різних країн роблять свою візову політику усе більш відкритою. За офіційними даними за червень 2018 року, одними з найбільш високооплачуваних спеціальностей в Європі зараз є різноробочі, обивники меблів, оператори зварювання і водії.

* * *

Погода 16 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер північно-західний, 3-8 м/с, температура повітря +22…+24. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +11…+13 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

16 липня вшановується пам’ять благовірних князів Василя і Костянтина Ярославських. У народі цей день називається Маків, і з давніх часів вважається нещасливим. У цей день краще бути обережним і не починати ніякої справи. До цього часу повністю зріє і лісова, і садова суниця. У цей день наші пращури спостерігали за комарами і мошкою: якщо вони в’ються колами, хороша погода гарантована на найближчі сім діб.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*