На календарі 1 лютого: ясна погода чи капає зі стріхи — очікуй ранню весну

01.02.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.00, зайде о 17.14. Тривалість дня — 9 год. 14 хв.

* * *

Іменинники: Федір, Макар, Сава, Антон, Арсен, Григорій, Марко.

* * *

1 лютого в історії України

1897 — народився Євген Маланюк, визначний український поет (класик, симфоніст, державник), культуролог, літературний критик.

1922 — політбюро ЦК КП(б)У ухвалило рішення про вивезення 8 млн. пудів хліба з голодуючої України до Росії.

1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Румунією

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

На Любомльщині відремонтували дитсадок за 1,4 мільйона гривень 

У Вишнівській громаді Любомльського району відремонтували будинок культури та дитячий садочок. Ремонт був проведений за рахунок коштів інфраструктурної субвенції з державного бюджету.

Загальна сума, яку витратили на ремонт чотирьох об’єктів у громаді, – 4,2 мільйони гривень. Найдорожчим проектом став капітальний ремонт дитсадка в селі Олеськ. Його вартість становить 1,43 млн гривень. Тут перекрили дах садочка, встановили пластикові вікна, оновили кімнати приміщення.

Також капітально відремонтували сільський будинок культури в селі Вишнів. Зокрема, термомодернізували приміщення закладу, замінили старі дерев’яні вікна на сучасні енергозберігаючі, а також осучаснили залу для глядачів. Загалом на ремонт витратили 1,1 млн гривень. У селі Штунь здійснили капітальний ремонт дороги по вулиці Миру. На це спрямували більше 1,2 млн гривень. Окрім того, провели реконструкцію електроустановок освітлення доріг на вулицях Незалежності, Садовій, Шевченка, Лесі Українки та Дружби в селі Радехів.

* * *

Погода 1 лютого

Невеликий дощ. Вiтер пiвденно-захiдний, 7-12 м/с. Температура вночi 1-6º тепла, вдень 4-9º тепла, у Луцьку вночi 2-4º тепла, вдень 6-8º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

1 лютого відзначається день пам’яті преподобного Макарія Великого. Якщо на Макарія була ясна погода чи капало зі стріхи, то очікували ранню весну: «Якщо крапель — то у весну ранню вір». А ось якщо ввечері на небі було багато зірок, то зима ще довго обіцяла протриматися. Якщо на Макарія кружляла заметіль, вірили, що така погода затягнеться. Також цей день називали Громовицею, бо саме сьогодні в природі можлива була гроза.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*