На календарі 3 листопада: якщо погода ясна і безхмарна — чекай швидкого похолодання

03.11.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.21 год., зайде о 16.53. Тривалість дня — 9 год. 32 хв.

* * *

Іменинники: Іларіон, Яків, Іван, Богдан.

* * *

3 листопада в історії України

1937 — у Соловецькому таборі особливого призначення за вироком «трійки» НКВС розстріляно Леся Курбаса. Того дня було страчено 115 представників української інтелігенції.

1943 — розпочалася Київська наступальна операція військ 1-го Українського фронту.

1996 — в аеропорту Донецька кілери в масках розстріляли народного депутата України, відомого бізнесмена Євгена Щербаня.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Казначеї Любомльщини долучилися до вишивання карти “Волинь моя”

Працівники Управління Державної казначейської служби України у Любомльському районі Волинської області долучились до акції оформлення вишиваної карти “Волинь моя”.

Головна умова – це вишивання карти тільки працівниками органів Казначейства. Кожне районне управління повинно відтворити орнаментні узори, що символізують етнічні, промислові, культурні особливості свого району. Головний спеціаліст відділу надходжень та видатків Ірина Гусєва та головний спеціаліст – юрисконсульт Ольга Самолюк відобразили на полотні герб Любомльського району. За основу взяли силует сторожової вежі, яка стояла в місті Угровську на Бугом у XIII столітті. Вежа характеризує Любомльщину як прикордонний район.

* * *

Погода 3 листопада

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер південно-східний, 7-12 м/с, температура повітря +10…+12. Вночі — можливий дощ, вітер південний, 7-12 м/с, +9…+11 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

3 листопада вшановується пам’ять преподобного Іларіона Великого. У народі казали: «У листопаді мороз міцнішає поставою». Наші пращури помітили: якщо 3 листопада ясна безхмарна погода — це ознака швидкого зниження температури.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*