Любомльський відділ освіти просить понад 10 мільйонів на утримання дитячих садків міста

24.12.2016 / Новини

На дванадцятій позачерговій сесії Любомльської міської ради відділ освіти просив виділити із міського бюджету понад 10 мільйонів гривень на утримання двох дитячих садків у Любомлі.

“Відділ освіти Любомльської РДА у звязку із обмеженими фінансовими можливостями просить  виділити із бюджету міськради кошти у сумі 10 067 119 гривень на поточне утримання ДНЗ №1 та ДНЗ №2 у місті Любомль”, – йшлося у клопотанні.

У зверненні зазначили, що частина коштів піде на зарплати працівникам, купівлю предметів та матеріалів, продукти харчування та поточні ремонти, оплату комунальних послуг.

Як пояснила Марія Мельниченко, головний спеціаліст відділу освіти, що у клопотанні роз’яснили, скільки буде витрачатись коштів на два дитячі садки у Любомлі, тому просить виділити хоч мільйон гривень.

Начальник фінуправління Любомльської РДА Оксана Самойліч пояснила, що районний бюджет не може осягнути таких великих видатків. Тому районна рада, за словами Самойліч, просить співпрацювати й виділити кошти хоча б на утримання міських дошкільних навчальних закладів. Крім того, Самойліч зазначила, що сума більше ніж 10 мільйонів – непідйомна для міського бюджету, тому попросила виділити хоч якісь кошти.

Обранці громади не приховували свого здивування, оскільки бюджет міста складає 15 мільйонів гривень, а  на дитячі садки просять 10 мільйонів. За словами одного з депутатів, це надто великі кошти для міського бюджету.

Тому такої суми, звісно ж, не виділили. Натомість депутати проголосували дати садкам Любомля майже півмільйона гривень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*