Коли у Любомлі буде нормальне водопостачання?

15.08.2016 / Новини

Проблема постачання води у будинки жителів Любомля порушувалась вже неодноразово. Вона постає найгостріше саме у літню пору, оскільки через природні чинники рівень води у свердловинах падає. Тому це нагальне питання потребує негайного вирішення з боку місцевої влади.

Жителі міста нарікають на органи місцевого самоврядування за недобросовісне виконання своїх обіцянок щодо нормального водопостачання у житлові будинки. Крім того, любомльчани втомились чекати, коли ж не виникатиме проблем із питною водою у місті.

Звісно ж, причиною такого поганого забезпечення водою є падіння її рівня не тільки у Любомлі, а й в цілому у Волинській області та в Україні загалом. Крім того, щоб уникнути негативних наслідків такого природного фактору місцева влада Любомля все-таки вжила чимало заходів. Зокрема, створила необхідний резерв водяних насосів на центральному водозаборі й відповідних комплектуючих установок.

Читайте також: У Любомлі налагоджують систему водопостачання

Надалі ж планують розбурити одну із наявних свердловин до глибини 200 м. Для цієї роботи вже залучена відповідна організація. Це дасть змогу покращити ситуацію з водопостачанням на певний час, поки завершується розробка проектно-кошторисної документації на нову свердловину.

Найголовніше, що кінця серпня проектна організація ПрАТ “Інститут “Волиньводпроект” завершить розробку відповідного проекту на реконструкцію водозабору із влаштуванням нової свердловини. Як виявилось, міська рада Любомля зверталась ще в три організації, щоб виготовити документацію, але такі проекти в області може розробити лише ПрАТ “Інститут “Волиньводпроект”.

За словами заступника міського голови Миколи Оніщука, покращення водопостачання очікується вже з цього тижня після заміни насосів на 2-х свердловинах. Проте гарантій стосовно нормального дебету води навіть в новій свердловині надати не може ніхто, оскільки природа людині не підвладна. Але сидіти, склавши руки теж можна, а варто працювати на благо громади міста.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*