Любомльські депутати вимагають заборонити експорт дров

27.09.2018 / Новини

Відповідне рішення на адресу парламенту вони підтримали на черговій сесії, що відбулася у середу, 26-го вересня.

Як відомо, цьогоріч було ухвалено новий закон про боротьбу із контрабандою лісу-кругляка. Втім, на вимогу Президента України пункт про заборону експорту дров було вилучено із тексту закону.

“Внаслідок цього рішення збереглася шпарина для контрабандистів — можливість вивезення деревини під виглядом дров. Переконані, що цього недостатньо для захисту вітчизняного виробника, — йдеться у зверненні. — Влада запропонувала половинчасте рішення і вкотре показала, що не зацікавлена у розвитку власної деревообробної і меблевої галузі а контрабандисти можуть спокійно “працювати” далі. Українські підприємці опинилися під загрозою знецінення їхніх інвестицій, позбавлення доступу до сировини, а працівники — під загрозою втрати нових робочих місць. Це помилковий шлях — Україна має зберігати власні природні багатства, захищати власного виробника та розвивати національну економіку, а не бути сировинною колонією”.

У зв’язку з цим депутати Любомльської ОТГ вимагають від спікера парламенту народних депутатів внести зміни до законодавства, де зафіксувати заборону на вивезення за кордон деревини під виглядом дров.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*