Чому не всі новообрані депутати змогли взяти участь в сесії Нововолинської міськради

21.11.2020 / Новини

Перше пленарне засідання у Нововолинську розпочалось з дискусії з головою ТВК, оскільки не всіх депутатів територіальна виборча комісія встигла зареєструвати.

Як розповів у коментарі БУГу голова Нововолинської ТВК Віктор Порплиця, із 34 депутатів, які увійшли до нового складу мерії, зареєструвалися до початку першої сесії 28. Двоє із них були відсутні з поважних причин. Ще шестеро не принесли документи для реєстрації завчасно, щоб їх встигли зареєструвати на першу сесію, розповів голова ТВК.

«Вони мають право думати 20 днів після оголошення офіційних результатів виборів, а ми маємо 5 днів на прийняття рішення з моменту прийняття заяви», – зауважив Порплиця.

Незареєстровані депутати висловили своє обурення Віктору Порплиці, адже вони не можуть увійти в повноваження депутатів, разом з іншими отримати посвідчення, скласти присягу й приймати активну участь в сесії.

Віктор Порплиця, у свою чергу, запевнив, що в кандидатів було доволі часу, аби подати свої документи в ТВК і зареєструватися, але вони чомусь відкладали це до останнього.

Оскільки на засіданні присутніми були 26 депутатів, які встигли зареєструватись, а це більшість, то відповідно кворум був і сесію все ж розпочали. Новий мер Борис Карпус та депутатський корпус склали присягу та отримали посвідчення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*