Любомльська ОТГ розробляє стратегію розвитку (ФОТО, ВІДЕО)

31.08.2018 / Новини

Відбулося засідання робочої групи з розблення проекту стартегії розвитку громади до 2025 року.

Про це інформує Волинський центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України, на своїй сторінці у Facebook.

Із вітальним словом перед присутніми виступив очільник Любомльської об’єднаної територіальної громади Роман Ющук.

Склад робочої групи був затверджений 22-го серпня. До складу робочої групи увійшло понад 40 осіб. Координатором робочої групи став радник з регіонального розвитку Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування Петро Гоцалюк. Більшість із учасників робочої групи прибули на перше організаційне засідання.

Петро Гоцалюк пояснив присутнім різницю між стратегією розвитку і стратегічним планом. Останній – короткотерміновий документ, наприклад, на 3-5 років. За його словами, в області 8 ОТГ уже мають свої стратегії, а 10 – на межі закінчення їх написання. У своїй доповіді він наголосив на важливості наявності стратегічного розвитку. Він додав, що стратегія – це узгоджений план розвитку громади, а також угода між владою, громадою і бізнесом щодо напрямків розвитку території, який сприяє згуртуванню мешканців об’єднаної територіальної громади та інструмент для залучення інвестицій.

Під час засідання робочої групи обговорили особливості опитувального листа для мешканців Любомльської громади. Зокрема, у ньому йдеться про нинішній стан Любомльської ОТГ, що їй заважає розвиватися і що необхідно зробити для її подальшого становлення, яким є основний ресурс громади для розвитку тощо.

Петро Гоцалюк зазначив, що серед методики написання стратегії – місцевий сталий розвиток.

“Ми будемо прагнути до цього”, – наголосив радник.

Він запропонував створили, приміром, сторінку у Facebook, для поширення інформації про написання стратегії розвитку.

Радник з просторового розвитку пояснив, як відбуватиметься написання стратегії розвитку і з яких етапів вона складатиметься. Також він розповів, скільки має бути стратегічних цілей під час написання стратегії розвитку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*