Любомльчан запрошують до військової служби за контрактом

05.07.2016 / Новини

На центральній площі міста Любомльський об’єднаний районний військовий комісаріат у вівторок, четвер та суботу розгортають рекрутинговий пункт, аби донести населенню інформацію про необхідність боронити власну державу професійною армією, соціальні гарантії та перспективи у військовій службі на контрактній основі.

За статистикою виконання програми щодо служби за контрактом у Волинській області найгірші показники у Любомльському та Камінь-Каширському районах.

Молодший спеціаліст служби захисту інформації Любомльського ОРВК, молодший сержант Михайло Бісюк висловив думку, що перепоною того, що жителі Любомльщини не хочуть йти до лав Збройних сил України як за контрактом, так і на строкову службу, є прикордонна зона краю.

Військовий комісар, підполковник Роман Гузь розповів про весняний призов на строкову службу.

“Серед районів Волині, Любомльський щодо весняного призову на службу в армію – один із найкращих. Зараз, коли закінчився призов, ми стараємось більше звернути уваги на службу за контрактом. Людина, яка йде служити свідомо у лави Збройних сил України розуміє усю суть свого обов’язку, приносить набагато менше втрат, висловлює менше паніки. Зважаючи на все це, служба за контрактом є більш доцільною та ефективною”, – зазначив Роман Гузь.

_DSC0038

Наразі Любомльський військкомісаріат активізував співпрацю з центрами зайнятості, позаяк військова служба – також робота, до того ж і високооплачувана.

“У кінці лютого Любомльська районна рада вирішила виплачувати матеріальну допомогу у сумі 5 тисяч гривень особам, які проявили бажання йти на контрактну службу. Чимало сільських рад підтримали таке рішення”, – повідомив військовий комісар.

Тепер міська та деякі сільські ради Любомльського району виплачують матеріальну допомогу контрактникам:

м. Любомль  – 10 000 гривень

Вишнів – 5 000 гривень

Гуща – 1 700 гривень

Згорани – 1 000 гривень

Запілля – 4 000 гривень

Зачернеччя – 1 000 гривень

Олеськ –  5 000 гривень

Полапи –  5 000 гривень

Рівне  – 5 000 гривень

Куснища – вирішують, сума від 3 000 до  5 000 гривень

Радехів – вирішують,  сума 5 000 гривень

Римачі – 3 000 гривень

Штунь –  вирішують, 1 000 гривень

Варто не забувати про фінансове забезпечення кожного місяця для солдата на контрактній формі служби, яке тепер становить 7 тисяч гривень. До того ж, передбачені додаткові виплати: допомога на оздоровлення, матеріальна допомога; речове забезпечення; вибір місця служби по всій території України; якісна безкоштовна медична допомога у військових шпиталях; час перебування на військовій службі зараховується до страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби тощо.

Роман Гузь проаналізував усі сільські ради щодо кількості контрактників та зазначив, що зі Штунської сільської ради пішло служити троє осіб. Проте невтішна ситуація зі Згоранською радою: там майже 10 % ресурсу, а звідти ні на строкову, ні на контрактну службу нікого не призвали.

У Любомлі – найбільша чисельність населення, проте найменший показник охочих йти служити. Наприклад, під час весняного призову на строкову службу із 25-ти чоловік любомльчан пішло служити лише троє. Крім того, кожен четвертий житель Любомльського району – це житель міста Любомль. За контрактом служать теж лише троє любомльчан.

До речі, прапор, який майорів над рекрутинговим пунктом, Роман Гузь привіз із зони АТО у 2014 році. Як розповів комісар, жовто-блакитний стяг був завжди з ним, у складі 51-ї бригади, тому з усмішкою називає його “учасником бойових дій”.

_DSC0032 _DSC0010 _DSC0055_DSC0020_DSC0064

Ознайомитись з усіма положеннями військової служби за контрактом можна у інформаційному пункті у зазначені дні (вівторок, четвер та субота), або ж у Любомльському об’єднаному районному військовому комісаріаті.

4 Коментарів Любомльчан запрошують до військової служби за контрактом

  1. Якщо МПР буде закрито на два місяці і більше- діло піде. Братва з 25 участка та іже з ними вже втратила свої надходження- немає платної черги, бо платити погранцам нема за що- автівки з польською реєстрацією,що належать особам, які мають картку МПР, йдуть порожняком і в РП на розворот.Так що в ближчі часи чекайте чергових грабежів і розбоїв- братва хоче пити-гуляти.

  2. Любомльчани-молодці. Видно, що не один військовий комісар доводить переваги контрактної армії, соціальний пакет військового, який до речі не має конкуренції на нашому ринку праці, варто лише порівняти з любою іншою роботою (маю на увазі не тільки заробітну платню, а і весь спектр який входить до забезпечення військового). На сайті РДА приємно бачити – влада з народною армією. Дуже цікавий варіант грошових премій для сімей громадян, які поповнюють лави наших захисників, які виділяються з місцевих бюджетів адресно – для кожної сім’ї. Честь і шана таким людям. Бо на диванних патріотів вже огидно дивитись.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*