Україна збільшила експорт яблук: фрукт постачають на ринки 18 країн світу

22.07.2019 / Новини

Україна цьогоріч збільшила експорт яблук до 62 тис. т, зберігши позитивний торговий баланс та забезпечивши яблуками 18 країн світу.

Безумовним досягненням цього року стало розширення географії експорту яблук, поставки відбувалися в 18 країн світу – повідомляє info.shuvar.com.

Українські фермери сподіваються, що в новому сезоні ціни на фрукти будуть вище, а напрацьовані за останні три роки бізнес-зв’язку із зовнішніми покупцями дозволять встановити черговий рекорд з експорту.

Експорт істотно збільшився в напрямку Близького Сходу, Південно-Східної Азії і Туреччини. Більше яблука Україна експортувала і в країни ЄС, де місцеві фермери також зібрали рекордний урожай.

Збільшити експорт вдалося за рахунок істотного зниження цін на українські яблука і збільшення частки продукції експортної якості в деяких господарствах.

Середні ціни на яблука в сезоні 2018/2019 МР були найнижчими за останні 3 роки, при цьому динаміка цін була протилежною динаміці попереднього сезону і дуже схожою на сценарій сезону 2016/2017 МР.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*