«Халява» не пройде!» Мешканці вулиці Грінченка можуть потонути через бракоробство Коптюка

21.08.2020 / Новини, Статті

У Нововолинську на вулиці Грінченка, в районі шахти №3, нарешті розпочався довгоочікуваний ремонт дороги. Однак, місцеві мешканці навіть не очікували, що дорожники їм нароблять стільки лиха.

«Дороги тут із твердим покриттям не було, але сяк-так їздили. Просили зробити і нарешті дійшла черга й вони дорожники до роботи приступили. Але вони зняли теплотрасу і стягнули центральну магістраль води,  розкопали все і зробили болото. Зараз всипали щебінь і будуть робити асфальт. Треба було або понизити дорогу, або зробити нормальне водовідведення, бо зараз уся вода піде у двори і попідтоплює хати», – обурюється місцевий мешканець Роман Сохацький.

 

Вулиця Грінченка протяжністю всього 600 метрів, але має великий нахил у бік вулиці Княгині Ольги. Коли йде дощ, дорога перетворюється на річку, а тверде покриття – у болото. Тож місцевим мешканцям з року в рік доводилось ходити у гумових чоботях. Звернення до міської влади та мера міста Віктора Сапожнікова не давали результату. Зрештою, через десятиліття їх почули і нещодавно таки розпочали ремонт. Проте дорожники взялись робити аби-як: зняли стару теплотрасу, розрили каналізацію, засипали все щебенем і втрамбували без будь-якого водовідведення. Таким чином, дорога піднялась ще на добрячих 20-30 сантиметрів відносно попереднього рівня та відносно рівня будинків з обох сторін вулиці.

«Тут колись йшла теплотраса. Всі труби зняли. Отут біля мого будинку був колодязь 3 метри глибиною закритий бетонною плитою. При виконанні земляних робіт – плиту зірвали і розкололи. Дорожні працівники так-сяк прикрили то, засипали щебенем і так лишили. Тут якщо покладуть на щебінь ще 5 см асфальту і висота дороги ще підніметься – вода буде переливатись, бо немає водовідведення!  Вся вода піде в подвір’я і попідтоплює хати та господарства», – нарікає Роман Сохацький.

Виданню «КОРДОН» вдалось з’ясувати, хто виконує роботи і скільки на це витратили з міської казни. Зокрема на сайті PrоZorro ми відшукали інформацію про тендер на проведення капітального ремонту вулиці Грінченка в місті Нововолинську. Замовник – виробниче управління комунального господарства Нововолинської міської ради наприкінці травня розіграло тендер, а от виконавець робіт – сумнозвісне ПП «МП Сантехмонтаж», яке очолює відомий бракороб Анатолій Коптюк.

«Треба щоб вони зняли шар грунту до того рівня, як був колись, а не насипали вверхи. Комунікації понаривали, але так і не зробили по-людськи! Чому той рівень не вивести і не зняти шар? Все буде тут – нам позатоплює хати», – обурюється місцевий житель Олександр Антонов.

«На що викидають наші гроші? Роблять отак, аби зробити, і відчитатись, і гроші в кишені порозсовувати. Але це ж наші гроші, ми ж платимо податки! Я писала в міськраду про те, що нас затопило і в мене в городі вода. Я писала 3 рази! Всі розуміють, що це є русло і там на початку Грінченка вище.  Тому сюди йде притік води. Це природою назначено, навіть діти в школі це знають. А вони наче цього не розуміють, і коли їм кажемо – вони не чують», – додає сусідка.

Згідно інформації, яку оприлюднено в тендері, вартість капітального ремонту вулиці Грінченка – 1 673 980 грн. Однак збитки, завдані таким «ремонтом» можуть бути значно більші.

«Було два звернення – до керівника виконання робіт і до головного інженера замовника. Але вони їх проігнорували. Жодного поточного контролю виконання робіт немає! Жодний нагляд не ведеться! Немає взагалі водовідведення! Куди вода буде діватись? Чи вона стоятиме і підтоплюватиме хату?! Вони думають, що «халява» пройде?» – обурюється Роман Сохацький

Таким чином, мешканці окремих домоволодінь вже облаштовують насипи вздовж парканів, адже стає очевидним, що коли підуть осінні дощі – їх затопить. Заразом, ініціативна група людей з вулиці Грінченка збирається скаржитись на виконавця ремонту бракороба Анатолія Коптюка та вимагати переробити дорогу належним чином.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*