Голова райради обговорив із жителями Піщанської сільради проблемні питання населених пунктів

29.10.2019 / Новини

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук провів виїзний прийом громадян на території Піщанської сільської ради, де обговорив з місцевими жителями проблеми населених пунктів.

Жителі Затишшя просять сприяти у проведенні Інтернету до села. Хоча село і невелике, але близько трьох десятків дворів готові підключаться. Розповідають, що зверталися до провайдера, але чомусь досі не отримали відповіді, – йдеться на сторінці райради в соцмережах.

Затишці розповіли про те, що активно відбувається будівництво церкви. Вже виготовлено частину документації, але, щоб довести до ладу все, потрібно зробити офіційну печатку для релігійної громади. Стосовно процедури виготовлення печатки роз’яснення надала Роксолана Цвид, юрист Бюро надання безоплатної правової допомоги.


Мешканці с.Острів’я запитували про ремонт дороги у селі. Як повідомив телефоном Олександр Бакун, керівник філії Любомльський автодор ДП Волинський облавтодор, цьогоріч на ремонт дороги витрачено 290 тис. грн., на які полагодили біло-щебеневе покриття. Острів’янці переконані, що сума перевищена, а по факту виконано набагато менше роботи.


Педагоги Острів’янської школи повідомили про потребу в комп’ютерах у їхній школі. Нагальну потребу задовольнили б принаймні 4 новіших комп’ютери для навчання на уроках інформатики. Є проблеми з підключенням до мережі Інтернет. Фактично школа не підключена до всесвітньої павутини. Також на території школи хочуть оновити садок, тому будуть вдячні за будь-яку спонсорську допомогу в цій справі. Батьки острів’янських школярів запитували про можливість безкоштовного харчування дітей у школі.

Завітав Сергій Карпук і до школи с.Піща. Саме цього дня розпочалися роботи з будівництва нового приміщення навчального закладу. Як повідомив голова районної ради педагогам, на сьогодні не прийнято остаточного рішення щодо кількості поверхів. На думку керівництва, виходячи з кількості дітей в селі та прогнозів щодо майбутнього наповнення класів, одноповерхової будівлі цілком вистачить. До слова, замовником робіт є Волинська обласна державна адміністрація.


Очільник районної ради також оглянув як проходить будівництво Піщанської амбулаторії. На сьогодні будівельні роботи продовжуються, новобуд уже накритий дахом. На місці було проведено робочу нараду щодо необхідних заходів елетро- та водопостачання до нової амбулаторії.


За результатами розгляду звернень Сергій Карпук, голова районної ради, дав відповідні доручення, аби порушені під час прийому питання, розв’язання яких належить до компетенції районної ради, були оперативно вирішені.

Зустрічі з жителями усіх сільських рад Шацького району очільник районної ради здійснює двічі на рік, відповідно затвердженого графіка. Їх метою є створення умов, коли кожен громадянин має можливість прийти на прийом до голови районної ради в тому селі, де мешкає та поділитися особистими проблемами чи проблемами своєї громади для вирішення на рівні районних керівників.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*