Василь Голядинець пояснив, за яких умов район отримає фінансування

11.04.2017 / Новини

У планах голови Шацької райдержадміністрації – робити бальнеологічні дослідження води п’ятьох-шістьох озер в районі, визначити, яка з них є лікувальною.

Про це Василь Голядинець розповів в інтерв’ю виданню “Шацький край”.

“На основі результатів досліджень ми будемо «вибивати» від вищої влади надати району статус курортної зони. А якщо такий статус отримаємо – зможемо притягнути більше фінансових потоків в озерний край”, – зазначив він.

Крім того, за його словами, найголовнішою проблемою є вирішення проблеми з каналізуванням.

“Прийшовши на посаду голови райдержадміністрації, найперше задекларував вирішення проблеми з каналізуванням. В цьому напрямку почали активно працювати. На цей рік спільно із Світязькою сільською радою подали в Міністерство екології ті матеріали, які стосувалися завершення процесу каналізування в Шацьку (просимо 7 мільйонів гривень), та майже 6 мільйонів гривень на продовження будівництва очисних споруд у Світязі. Є надія, що в цьому році отримаємо перші транші цих коштів.  Один мільйон сто тисяч гривень потрібно, щоб доробити повністю документацію із каналізування населених пунктів навколо озера Світязь (Пульмо, Світязь). Це першочергово. Будемо до цього залучати європейські кошти в рамках проектів, які вже подали (вартість – 6-7мільйонів євро). Але й цих коштів, думаю, недостатньо буде, аби все завершити. У перспективі також – Пулемецьке озеро. Ніякий інвестор не захоче будувати заклади відпочинкового бізнесу, якщо немає каналізування”, – зазначив голова Шацької РДА.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*