Екскерівник митного пункту пропуску «Ягодин» подав позов до суду на волинське інтернет-видання

19.10.2019 / Новини

Від інтернет-видання “Волинь24” через суд вимагають 50 тис. грн моральної компенсації через статтю про незаконне вивезення бурштину і ймовірну причетність до цього екскерівника пропуску “Ягодин”.

Про це представниці ІМІ у Волинській області Маї Голуб повідомив головний редактор сайту “Волинь24” Святослав Лесюк, –  повідомляє «Інститут масової інформації».

Публікація, через яку позиваються, вийшла 12 травня 2019 року під назвою “Його підставили: адвокат начальника пункту пропуску  “Ягодин” про невловимий бурштин”. Позивач – екскерівник митного пункту пропуску “Ягодин” Юрій Терещук, якого згадують у матеріалі.

Крім відшкодування морального збитку, позивач просить суд визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію позивача, інформацію, поширену 12 травня у вищевказаній публікації, а також зобов’язати редакцію впродовж трьох днів спростувати її та видалити раніше поширену публікацію.

Позовну заяву про захист честі, гідності та ділової репутації і спростування недостовірної інформації розглядатиме Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Засідання в цій справі відбудеться 25 жовтня об 11-й годині. Суддя – Пахолюк А. М.

Головред видання вважає вимогу морального відшкодування “фінансовим тиском на свободу слова”.

За його словами, видання опублікувало в тексті інформацію з посту у фейсбуці адвоката начальника митного пункту Артура Мартиросяна. У дописі було зазначено, що й чому сталося на митному пості.

Станом на 18 жовтня допису адвоката про незаконне вивезення бурштину немає в публічному доступі, зазначає представниця ІМІ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*