До Любомля приїде відомий композитор та народний артист України Павло Дворський

20.01.2020 / Новини

Концерт відомого народного артиста України відбудеться 13 лютого у Любомльському міському будинку культури.

Початок заходу— о 18.00 год..

Концерт буде присвячений 65-річному ювілею співака і композитора. Частина коштів від продажу квитків піде на допомогу військовим, пораненим у зоні АТО.

Додаткова інформація за телефоном: 096-9637951

ДОВІДКОВО.

Павло Дворський — український естрадний співак (тенор) і композитор. Народний артист України. Лауреат премій і фестивалів. Почесний громадянин міста Чернівці.

Народився в селі Ленківці Кельменецького району Чернівецької області у селянській родині. З 1960 по 1970 рік навчався в Ленковецькій середній школі, яку закінчив із золотою медаллю. Одночасно із 1962 року навчався в Кельменецькій музичній школі. З 1971 по 1973 рік — військова служба в Угорщині.

З 1971 року навчався в Чернівецькому музичному училищі на трьох відділах одночасно: хорово-диригентський, народних інструментів (баян) та вокальний. 1976 року Дворський запрошений до ВІА «Смерічка».

У 1979 році в репертуарі «Смерічки» з’явилися перші пісні Дворського — «Стожари» та «Маки для сина». В 1985 році написав відомі хіти «Смерекову хату» і «Писанку».

У 1989 році він був третім в жанрі популярної музики на «Червоній руті» в Чернівцях. На початку 1990 року, уряд до дня народження присвоїв Павлові звання заслуженого артиста України.

1994 року Павло Дворський відзначений почесним званням народного артиста України. Виступав як концертний співак, гастролював за кордоном (Італія, Іспанія, Португалія, США, Канада, Російська Федерація та ін.).

Пісні Павла Дворського виконують метри української естради. У його  концертному репертуарі як співака і композитора понад 120 творів. Професійно грає на акордеоні, губній гармошці, трубі, баяні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*