Чиновники знову отримають космічні зарплати: вчителям же не підвищать мінімальний оклад

05.10.2020 / Новини

Українським чиновникам дозволили повернути космічні зарплати.

З 1 жовтня набув чинності законопроект про скасування обмеження максимальних зарплат для чиновників, – пише Волинь 24.

Новий закон дозволить прибрати обмеження в розмірі 10 мінімалок для менеджерів, чиновників і членів наглядових рад гос компаній (“Укрзалізниця“, “ПриватБанк“, “Нафтогаз” і т.д.).

І все б нічого, але це відбувається на тлі скасування Кабміном підвищення мінімального окладу вчителям, запланованого з 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, у грудні 43 топ-чиновники уряду отримали заробітну плату від 100 до 315 тисяч гривень. Журналісти оприлюднили рейтинг гігантських премій і надбавок.

Так, на той момент (наразі більшість посад займають вже інші люди) прем’єр Олексій Гончарук за грудень отримав 76 тис. гривень. Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заробив 222,6 тис. гривень. Міністр інфраструктури Владислав Криклій за грудень отримав 44 тис. гривень.

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський за останній місяць 2019 року заробив 113 тис. гривень. А міністр освіти і науки Ганна Новосад за грудень заробила 138 тис. гривень. Заробітна плата міністра закордонних справ Вадима Пристайка за грудень склала 234 тис. гривень.

Більш як 200 тисяч гривень у грудні отримав і міністр юстиції Денис Малюська. А ось міністр оборони Андрій Загороднюк за грудень отримав майже 100 тис. гривень. Міністр соціальної політики Юлія Соколовська в грудні заробила 217 тис. гривень. Міністр з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда за грудень заробила 159 тис. гривень.

А заробітна плата міністра Кабінету Міністрів Дмитра Дубілета, який відмовився від належних йому надбавок і премій, за грудень 2019 року склала 17,5 тис. гривень. Заробітна плата міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької за грудень склала 94,9 тис. гривень.

Віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за грудень отримав 85 тис. гривень.

1 Коментар Чиновники знову отримають космічні зарплати: вчителям же не підвищать мінімальний оклад

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*