Кабмін розгляне законопроект про відв’язання зарплат чиновників від прожиткового мінімуму

05.11.2019 / Новини

Завтра, 6-го листопада, під час засідання уряд розгляне проект закону про відв’язання зарплат чиновників і ще близько 150 різних виплат від прожиткового мінімуму, що дасть можливість підвищити цей показник.

Про це повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська під час презентації проекту Держбюджету-2020, передає УНН.

“Ми підготували відповідний законопроект і плануємо завтра виносити його на розгляд уряду і паралельно вносити до Верховної Ради”, – зазначила Соколовська, уточнивши, що цей проект закону Мінсоцполітики вже обговорило з керівництвом парламенту й профільним комітетом.

При цьому вона додала, що наразі до прожиткового мінімуму прив’язано понад 150 різних виплат, включно із зарплатами членів уряду.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук наголосив, що такий крок стане одним з перших на шляху до подолання бідності, що уряд поставив собі за мету протягом наступних 5 років.

“Подолання бідності – наша задача на 5 років. Це означає, що за підсумками 5-річної нашої роботи в Україні не повинно залишитись людей, які отримують менше, ніж реальний прожитковий мінімум. До цього ми йтимемо поступово.

Перший крок – це відв’язати це явище – мінімальний прожитковий мінімум від величезної кількості різних платежів, штрафів і так далі, тому що для того, щоб його піднімати, цей прожитковий мінімум, ми повинні бути впевнені, що разом із ним не зросте ще багато інших різних платежів”, – зазначив Гончарук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*