Будівництво ка­налізаційної мережі у селі Світязь “впирається” в колосальні суми, – Микола Цвид

02.03.2017 / Новини

Одне з найбільш актуальних і нагальних питань Шацької сільської ради – будівництво каналізаційної мережі.

Про це в інтерв’ю виданню “Шацький край” розповів світязький сільський голова Микола Цвид.

“Проблема надважлива, проте знову ж впирається в колосальні суми. Цього року ми заручилися підтримкою голови Волинської облдержадміністрації і Міністерства екології та природних ресурсів України. Обіцяють допомогу. Самотужки ми ще 10 років тому розробили проект будівництва першої черги очисних споруд на 300 м3 скидів, маємо проектно-кошторисну документацію і навіть побудували приміщення”, – наголосив сільський голова.

За його словами, як тільки затвердять фінансування, одразу можна провести актуалізацію проектно-кошторисної документації і відразу вклю­читися у співфінансування проекту.

Крім того, єдиний у районі полігон твердих побутових відходів скоро вичерпає свій ресурс. Літній сезон на Світязі, зокрема, гори відходів, які лишають після себе відпочивальники, пришвидшує цей процес.

За словами Миколи Цвида, нині планується будівництво нового сміттєзвалища.

“Я чудово розумію масштаб проблеми і її можливі наслідки для краю Шацьких озер. Тому вже зараз ми плануємо нове сміттєзвалище. До речі, на світязькій землі: між урочищем Венське і селом Положево. Надіємося, окрім Світязької сільської ради, до співфінансування проекту долучаться курортні Шацька селищна і Пульмівська сільські ради”, – поінформував сільський голова села Світязь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*