Авторитетний хірург розповів про реалії Нововолинської лікарні

10.09.2020 / Новини

У Нововолинській міській лікарні – бардак. Про нього знає увесь медичний персонал, але мало хто не боїться про це говорити відкрито. Лікар-хірург Магомед Магомаєв на сесії міської ради 8 вересня публічно розповів про те, що насправді відбувається в стінах лікарні та до якого жахливого стану її довели, які умови праці медиків.

Журналісту «Нововолинського інформаційного порталу» вдалося детальніше поспілкуватися із паном Магомаєвим після сесійного засідання.

За його словами, у лікарні, всупереч санітарно – епідеміологічним нормам та здоровому глузду, у багатоповерховому хірургічному корпусі було створили кабінет для діагностики хворих із підозрою на COVID – 19. Там же робилася  комп’ютерна томографія легень хворим на коронавірус.

«Під час діагностики пацієнта закривалося приймальне відділення на одну – дві години, що унеможливлювало на цей період надання екстреної медичної допомоги  пацієнтам хірургічного профілю (урологія, хірургія, травматологія, гінекологія), а також пацієнтам, що потребували допомоги в звичайному реанімаційному відділенні.

Пацієнтам із відкритими та закритими, з дрібними і не важкими травмами доводилося чекати 1 – 2 години, щоб їм надали медичну допомогу, оскільки в той час проводилась
дезінфекція відповідних приміщень, де знаходились хворі з підозрою на COVID –
19 інфекцію», – розповів Магомаєв.

Розуміючи складність ситуації, лікар пропонував кілька варіантів виходу, зокрема –
відкрити кабінет діагностики для хворих із підозрою на коронавірус в окремому корпусі на базі інфекційного відділення, та впускати хворих на томографію легень окремим входом. Однак, ні керівництво лікарні, ні мерія не взяли цього до уваги, продовжуючи наражати на небезпечний вірус і медперсонал, і пацієнтів з іншими хворобами.

«У мене запитання до пана Мороза. Чому під час поширення COVID – 19 у Нововолинську хворі з лихоманкою та з пневмоніями госпіталізувались у терапевтичне і дитяче відділення, а не в профільне інфекційне відділення?! Така організація “протиепідемічних заходів” щодо попередження зараження на  COVID – 19 адміністрацією лікарні суперечить всім нормам  забезпечення санітарно-епідемічного режиму та нормативним документам МОЗ України», – вважає хірург Магомаєв.

Але це ще не все. Саме у розпал карантину в лікарні розпочали ремонт – в рамках
президентської програми «Велике будівництво».

«Три відділення закрили – фізіотерапії, денного стаціонару та психоневрології, працівників відправили у неоплачувані відпустки, які вже тривають четвертий місяць, бо карантин. А будівництво розпочати, то карантину нема?!» – розповів Магомед Магомаєв.

Лікаря-хірурга із 39-річним стажем обурює стан справ у лікарні.

«Поки напосаду головного лікаря не прийде людина із новим мисленням та підходом до роботи – нічого не зміниться. Керівником бути не легко, а ще важче бути керівником, який поважає своїх колег, при наявності конфліктів вислуховує усі
сторони та приймає мудрі рішення», – переконаний Магомед Магомаєв.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*