Скандали у Шацькій дитячій спортшколі продовжуються

18.04.2016 / Статті

25 березня КОРДОН опублікував новину щодо скарг тренерів на директора Шацької дитячої спортивної школи. Окремі з них підозрюють його в злочинних діях. 18 квітня свою позицію в студії КОРДОНу озвучує і сам директор ДЮСШ Руслан Кузько. Він переконує, що двигун, в крадіжці якого його звинувачують, уже давно є в спортшколі, але ще не приведений в експлуатацію з вини самих же тренерів.

Ще влітку на прохання тренерів відділення веслування представники благодійного фонду Степана Івахова передали директору ДЮСШ п’ятизначну суму (в гривнях) — на придбання двигуна для човна. Минуло більше півроку: ні грошей, ні двигуна.

Читайте також: Директора Шацької дитячої спортивної школи звинуватили в крадіжці.

Такі звинувачення щодо крадіжки на адресу директора прозвучали у місцевих засобах масової інформації. Однак думку самого Руслана Кузька ніхто не оприлюднив. Тренер погодився прокоментувати ситуацію журналістам КОРДОНу та пояснити, чим насправді незадоволені «ображені» тренери.

“Двигун давно закупили, він знаходиться в тренерській. Але користуватись ним принципово не дозволив, оскільки мої вказівки по облаштуванню елінга (приміщення для зберігання човнів та посібного інвентаря) тренери по греблі ігнорували упродовж 5-ти місяців. За що вони й отримали догани. Адже для того, щоб вводити в експлуатацію двигун, необхідно мати й належні умови для його подальшого зберігання.

Виникає питання, чому вже кілька тижнів проблема обговорюється, а мою думку стосовно цих подій досі ніхто не спитав? Просто назвали мене за спиною “крадієм”. Розумію, що застосувати проти мене «брудний прийом наклепу» спонукали, скоріш за все, дружини тренерів гребців. Саме вони й працюють в редакції газети «Шацький край», – виправдовується директор спортшколи.

Стосунки між Русланом Кузьком, за його словами, та існуючим колективом  відразу не заладились. Замдиректора, три тренери греблі та два сторожі почали писати у всі інстанції листи, виступаючи проти його призначення. Адже їм було комфортно в тих умовах, у яких вони працювали. Риболовецькі сіті сушили в спортзалі, а рибу вибирали в душовій.

“Чесно кажучи, і не дуже хотілось іти на цю посаду. Знав про складну ситуацію в спортшколі. Пропонували посаду директора тричі. Зрештою, бажання щось змінити на краще взяло гору. За третім разом я погодився. Головним аргументом для мене стали підтримка екс-голови адміністрації Володимира Найди та тодішнього складу депутатів районної ради. Хотілось виправдати їхню довіру.

Наскільки вдалою була моя робота в ДЮСШ, добре знають батьки дітей, які масово стали приходити в спортшколу. Причому без винятку на всі можливі секції: греблю, дзюдо, футбол. У перспективі планую відкрити секції боксу і легкої атлетики. Наразі є проблема знайти хороших тренерів”, – зауважив Руслан Іванович.

На конфлікті поглядів працівників школи, вважає директор, і базуються всі висунуті на його адресу звинувачення з боку тренерів. Але про його роботу достовірно говорять її результати.

“Щодо минулорічної статистики наших дзюдоїстів, оприлюдненої «кабінетними експертами» в одному з коментарів, опублікованих на сайті до статті, зауважу: низький показник набраних дзюдоїстами балів пояснюється малою кількістю залікових змагань (1-2 в рік). У 2015 році такі змагання проходили серед дітей старшого віку, а в мене таких вихованців немає.

До мого приходу дзюдо майже не розвивалось, тому й спортсменів  підходящого віку просто нікому було виростити. Тепер щорічно шацькі дзюдоїсти беруть участь у більш, ніж сорока змаганнях різного рівня: як по Україні, так і за кордоном.”

Й справді, на конференції тренерів дзюдо області в 2015 році під керівництвом нардепа, президента Федерації дзюдо Волині Степана Івахова відзначили, що шацькі дзюдоїсти віком до 14 років є найкращими в області. І на цьому високому рівні  вони перебувають вже упродовж п’яти років.

“Можливо, саме тому Степан Петрович нам у всьому допомагає. За рахунок його фонду в ДЮСШ здійснили добудову школи, облаштування залів, санвузла, придбали інвентар. Також за його підтримки щорічно у пансіонаті “Шацькі озера” проводиться Міжнародний турнір з дзюдо “Кубок Шацьких озер”. На цих змаганнях майстер-класи проводять зірки дзюдо світового рівня. Тут діти можуть перейняти неоціненний спортивний досвід.

Після чергового проведеного Шацького турніру з дзюдо (профінансованого на моє прохання Іваховим) просити знову гроші на цей же вид спорту в нардепа було ніяково. Тому особисто дав вказівку тренерам греблі написати і віднести листа вже від їхнього імені з проханням виділити кошти на двигун для тренерського  човна. Пізніше представники депутата передали необхідні фінанси в мої руки.

У той самий час підприємець Василь Печук  допомагав коштами в будівництві та облаштуванні елінгу. Вже п’ять місяців як звезли все необхідне для цих робіт, а облаштування – ледве розпочате. Я поставив вимогу тренерам: закінчите облаштування –  і наступного ж дня отримаєте двигун. Вони так і не виконали цих домовленостей”, – додав наостанок Руслан Кузько.

 

Читайте також:

15 Коментарів Скандали у Шацькій дитячій спортшколі продовжуються

  1. господи, шо за брєд. ви хоч перевіряйте, шо пишете. мотор прийшов минулого тижня новою поштою.

  2. Я так бачу що Руслан нормально “заїхав” в Кордон у гості. Що таку брехню погодились писати. Він розповідає про сітки та рибу своїх підлеглих. То хай розповість про себе яким бандетизмом він займається, як до простих людей ставиться, як організовував поїздки в Київ на антимайдан, як приймав участь в антимайдані, як заробляв тітушкою. Не від однієї людини чула як він учнів з матюками криє да і простих людей не брєзгує брудом облити. Всі в Шацьку знають хто такий Руслан Кусько і всі знають як він спортивну школу обкрадає.

  3. Найкращий результат Кузька Р. у спорті Чемпіон юнацької першості Всеукраїнського спортивного товариства “Колос” і один раз був бронзовим призером України, а те що він говорить багаторазовий чемпіон і призер України це тільки його слова. говорити можна все що хто хоче.

    • Чуєш ти колего ти краще про своє досягнення розкажи шо в тройку на області не входив а про Кузька вся Україна знає

  4. чуєш ти колего краще но ти роскажи про свої досягнення а не ти будеш про Кузька писати

  5. На комісії районної ради (20 квітня) Руслан Іванович усім продемонстрував своє істинне обличчя. В залі не лишилося людей, яких би він не образив і не обізвав. З людиною неможливо говорити і про щось домовлятися, хоча якби був нормальний діалог між ним і підлеглими, конфлікт би не виник. Цей матеріал — це нікчемна і невдала спроба Куська виправдати себе. Нічого з цього не вийде. Ця людина взагалі не має права працювати з дітьми — вона їх травмує і виховує агресивними й жорстокими. Батькам, які віддали своїх дітей на секцію до нього, є над чим задуматися.

  6. Дядько, ти насправді “дідько”. Ви слухаєте всі Ольгу Сахарук, яка розставила своїх маріонеток по всіх керівних посадах. Селищна рада, там безхребетний Вініпух, районна рада там цуценя, що без тата навіть в туалет не сходить та ще кілька подібних “євнухів”. Ви там навіть прізвище директора правильно написати не можете, що вже говорити про якусь роботу. Що до думки батьків і дітей то було написано звернення з більш як 70 підписів, яку ці “дуполизи болонки” навіть не зачитали. А це і була справжня думка громади, яку влада і мала б представляти, а не бути купкою казнокрадів і моральних уродів. Що хоть один з вас посіпак зробив для району що б хоч наблизитись до досягнень гонимого вами директора ?

  7. Де поділась вся провладна нечість ? Чому мовчали всі на сесії районної ради (22 квітня) , а після, вибігали по черзі до батьків з метою виправдатись за наїзд на директора (серед них районний голова Карпук С.). Ось така шацька влада , завжди правий той за ким більшість і при тому жодної індивідуальної ініціативи. Кожен дорожить тільки своєю шкірою, а тому ніколи не почне щось думати чи робити. На фоні таких “слимаків” директор ДЮСШ явна фігура, людина з характером і великими досягненнями, тому його і хотіли зжерти “свора Болонки” але натомість отримала копняка під зад від громади незадоволених батьків 🙂 Люди знайте, влада це не більше ніж держ. менеджери а не всемогутні титани. А невдалих менеджерів треба міняти, що частіше, тільки так відфільтруються достойні і справжні керівники

  8. Хто отримає копняка — покаже час. Ну повеселили депутатів, ну зробили шоу. Батьків бідних підбурили — їхні діти ж все одно займатимуться дзюдо чи в Кузька чи в когось іншого — нормального, який не матюкає дітей. А хамство і невихованість Демедюка таки були показовими! Зніми корону з голови, чоловіче, і перестань ображати людей. бо твоя ненависть тебе ж і з’їсть.

    • Іване твоє ім*я все про тебе говорить.Діти як тренувалися в Кузька так і будуть тренуватися, бо вони йому довіряють і поважають а другий тренер тренерує непонятно коли і кого.А хамство Демедюка-це не хамство а це справедливість чистої води.А як ще до вас відноситись!А на рахунок корони, то її ще ніхто не надівав.Корона в тебе Іване, тільки така що з неї торчать рога з усіх тварин в яких вони є.

  9. Пане Іване, хочу вас запитати, а хто це нормальний тренер? А чи це бува не йому цю посаду всім районом готують? Продумано звичайно гарненько, сам…. , а тут… не годиться, і не личить, таким ганебним чином робити собі кар’єрний ріст.

  10. На місці Кузька, давно би подав заяву до суду про наклеп, ще й моральну шкоду стягнув, так на тисяч хоча б надцять.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*