Контрабанда на 3 мільйони гривень

13.05.2016 / Статті

Трьох мешканців Холмського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща затримали оперативники Надбужанського відділу Прикордонної варти Республіки Польща, як кажуть в Україні, «на гарячому». Та стосувалися затримання двох різних епізодів, початки яких сховані на Волині…

Спочатку все сталося, коли наряд підіспів до берега прикордонної річки Західний Буг, де громадяни сусідньої держави вантажили в автомобіль «Субару» крупну партію контрабандних тютюнових виробів, які отримали від українців із іншого берега водної артерії. Водій автівки почав утікати, але згодом 35-річного місцевого мешканця затримали. В його хаті в селі Сребрщижна згодом виявили нелегальні сигарети на суми понад 7 тисяч злотих.

Прес-служба прикордонників Республіки Польща із Хелма повідомила деталі.

Отже, тютюнові вироби безакцизних марок сусідньої держави виявили поблизу Західного Бугу. Їх уже встигли завантажити в автомобіль «Субару», де власники демонтували сидіння для більшої ємності авто. Вартість вилучених сигарет – понад 200 тисяч злотих (майже 1,5 мільйона гривень).

А вже через 2 дні (якраз на 9 травня!) біля села Анреюв Хелмського повіту прикордонники виявили споруду, де зберігалася ще більша кількість тютюнової контрабанди: на суму понад 170 тисяч злотих (майже 1,4 мільйона гривень). Відтак, затримано та оголошено підозру ще двом польським громадянам.

Оскільки «тютюновий улов» виявили прикордонники з Дорогуска, то однозначно можна стверджувати, що контрабанда переправлялася з території Волині. Найімовірніше, з Любомльського району. Але точної інформації про спільників польські злочинці наразі не повідомили.

Всього з початку року на іншій стороні українсько-польського кордону польські «зелені кашкети» виявили та конфіскували сигарет на суму понад 10 мільйонів злотих (70 мільйонів гривень).

На фото хата, де знайшли контрабандні цигарки.

“Волинська газета”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*