У добру путь: у школах Любомльщини пролунав Перший дзвоник (ФОТОРЕПОРТАЖ)

01.09.2016 / Новини

Кожного року 1-го вересня у всіх школах України відбуваються урочисті лінійки, присвячені святу Першого дзвоника. Дітлахи поспішають сісти за парти та розпочати ще один новий етап у своєму житті.

Сьогодні, 1-го вересня, Перший дзвінок урочисто пролунав у школах Любомльщини. Загалом цьогоріч у навчальних закладах Любомльського краю навчатиметься понад 5 тисяч дітей, з них  – 535 першокласників.

По-особливому урочисто відбулись лінійки у школах №1 та №2 міста Любомль. Вже стало традицією, що учні та учителі приходять на святкування в українському вишитому одязі.

_DSC0017 IMG_0780

У Любомльській загальноосвітній школі №2 свято Першого дзвоника відбулось на славу: за величезними букетами не було видно першокласників, зі щирими виразами облич до школи прийшли старшокласники, – усі раділи початку нового навчального року.

Привітала зі святом учнів, батьків, гостей директор ЗОШ №2 Наталія Лемкіна. Вона побажала учням успіхів у навчанні, високих досягнень, наполегливості, віри у світле майбутнє.

“Увесь педагогічний колектив школи гордиться високими результатами за минулий навчальний рік. Нехай й надалі наша школа пишається своїми учнями. Але головне – це те, аби наші учні стали хорошими людьми та законослухняними громадянами нашої країни. У добру путь!”, – побажала директор Наталія Лемкіна.

IMG_0786Також Наталія Лемкіна вручила подяку від адміністрації школи вчителю-пенсіонерці Олександрі Нащоцькій.

IMG_0790Опісля заступник директора Микола Сущик зачитав наказ про зарахування 51-го першокласника у школу №2. Також пан Микола оголосив чималу кількість імен учнів школи, яких Наталія Лемкіна нагородила похвальними листами за високі досягнення у навчанні за минулий навчальний рік серед учнів 5-8 та 10-х класів.

IMG_0820 IMG_0831 IMG_0851 IMG_0855 IMG_0866 IMG_0881 IMG_0889

Міський голова Любомля Роман Ющук щирими словами привітав усіх присутніх зі святом. Побажав учням успіхів й нових відкриттів, батькам – наснаги та терпіння, а учителям – мудрості, гарної плідної праці та здійснень усіх задумів.

IMG_0903

Марія Мельниченко, головний спеціаліст Любомльського відділу освіти, теж привітала зі святом Першого дзвоника усіх присутніх. Зазначила про першість загальноосвітної школи №2 поміж міських шкіл за підсумками попереднього навчального року. Окрім того, Марія Мельниченко нагородила грамотою від відділу освіти Любомльської РДА увесь педагогічний колектив школи, а також за плідну працю директора Наталію Лемкіну та її заступника Миколу Сущика.

IMG_0912

IMG_0926 IMG_0930

Урочисто у ЗОШ №2 пролунав перший дзвінок як знак того, що невдовзі усі повернуться за шкільні парти та продовжуватимуть “гризти” граніт науки.

IMG_1001

Учениця Анна Склянчук виконала авторську пісню про шкільне життя.

IMG_1011

Після цього організатори надали слово тим, хто вперше переступив поріг школи – першокласникам, які по-дитячому серйозно декламували вірші про їх наміри проявити себе якнайкраще.

IMG_0761 IMG_1036

На високому рівні відбулось свято і у Любомльській районній гімназії імені Наталії Ужвій. Урочиста лінійка у гімназії розпочалась у сучасному форматі – випускники провели цікавий флешмоб.

_DSC0037 _DSC0106

Слово для урочистого відкриття лінійки надали директору гімназії Олені Тишик. Пані Олена привітала усіх зі святом Першого дзвоника. Побажала усім учням високих досягнень, легкого навчального року та побільше позитивних емоцій.

_DSC0072

Привітання від народного депутата Ігоря Гузя передав його помічник Ігор Торба. Також помічник нардепа нагородив учасників Міжнародного математичного конкурсу “Кенгуру-2016” солодкими подарунками й вручив подяку Марії Хоменчук, вчителю математики та організатору математичного конкурсу.

_DSC0086 _DSC0092

Гарними побажаннями привітала усіх зі святом Першого дзвоника завідувач фінансового відділу Любомльської РДА Оксана Самойліч. Від райради пані Оксана передала на гімназію спортивний інвентар – м’ячі.

_DSC0070Слово для привітань надали й першокласникам, які щиро висловили свої побажання гарно вчитись та бути зразковими учнями. Випускники школи урочисто вручили кожному першокласнику “Буквар”. Після цього у гімназії пролунав перший дзвоник, який покликав усіх дружньо на перший урок.

IMG_1064Нагадаємо, що цьогоріч тема першого уроку для учнів 1-4 класів “Це наше і це твоє”, а для учнів 5-11 класів – “Від проголошення Незалежності до нової України”.

_DSC0013 _DSC0115 IMG_0761

Перше вересня знаменує собою початок не лише нового навчального року, водночас – це початок нового етапу у житті кожної людини. Й справді, хочеться вірити, що усі мрії та сподівання дітей здійсняться. Але без зусиль не буде результату. Тому заради більших висот та кращого майбутнього, наполегливості вам, школярі, наполегливості!

1 Коментар У добру путь: у школах Любомльщини пролунав Перший дзвоник (ФОТОРЕПОРТАЖ)

  1. В Любомлі, здається, три школи. І статті про урочистості 1 вересня теж публікуються не перший раз. Але чомусь тільки про першу та другу школи … Хотілося б побачити репортаж зі святкування ще й у третій школі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*