Догосподарювались: новий тенісний корт у Нововолинську вкрився пліснявою, мохом і ряскою

Новий тенісний корт, який відкрили у Нововолинську поблизу СОК «Шахтар» минулого року, через недогляд покрився цвіллю, мохом і ряскою. Про це журналістам видання «КОРДОН» повідомили місцеві мешканці.

Ще 23 серпня 2019 року у місті Нововолинськ урочисто відкрили новий тенісний корт, який збудували за бюджетні кошти.

Як йдеться на сайті ProZorro, вартість будівництва1 453 477 грн. Виконував роботи з облаштування – приватний підприємець Володимир Рудюк, який також є президентом Федерації легкої атлетики Волині. Тендер розіграли ще 6 травня минулого року і вже 23 серпня, досі чинний міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков, урочисто відкрив спортивний об’єкт.

Однак, якість виконання робіт досить сумнівна, адже всього лишень через рік покриття тенісного корту перетворилось у болото. Як розповіли місцеві мешканці та відвідувачі СОК «Шахтар», ще весною вони помітили, як по периметру спортивного майданчика почала зявлятись ряска і зелений мох.

Кажучи по-простому – тенісит (покриття корту) від надмірної вологи «зацвів» і колір червоної глини перетворився у брудно-зелений. Більше того, з поля для гри у теніс майже зникла розмітка, а металева огорожа вже проситься пофарбуватись.

Вигляд тенісного корту під час відкриття
Стан тенісного корту і розмітки зараз

«Як обирали місце для тенісного корту – незрозуміло. По-перше, тут низовина і немає нормального водовідведення. Напевно і дренаж зробили так-сяк, бо по тротуару, де вклали бруківку, ніхто не подумав зробити жолобок для стічних вод. Тому тут постійно стоїть вода. От воно і почало «цвісти» і вкриватись ряскою і мохом. Шо Цвиду, шо Сапожнікову до того корту діла нема – півтора мільйона з бюджету вкинули, а ніхто за тим не дивиться і не доглядає. Його зробили тільки рік тому, корт новий, а вже таке враження, що він «совєти» і всесвітній потоп пережив», – розповідає місцевий мешканець Олег К.

Місце до початку робіт по облаштуванню тенісного корту
Роботи по облаштуванню тенісного корту

Тож, на що пішло маже 1,5 млн грн – не зрозуміло. Як свідчить попередня практика влади Нововолинська, з бюджету в найближчий час можуть знову виділити на цей об’єкт кругленьку суму під виглядом «технічного нагляду», «усунення недоліків» або на «комплексну реконструкцію». Адже поки люди мовчать – Віктор Сапожніков і не подумає звернути увагу на якісь недоліки. Однак, як тільки люди зчиняють галас і виводять усе в публічну площину – великий «господарник» береться за роботу.

Вигляд тенісного корту зараз:

    

Читайте також:

3 Коментарів Догосподарювались: новий тенісний корт у Нововолинську вкрився пліснявою, мохом і ряскою

    • Шановні друзі,два тижня тому ми проводили змагання на цих кортах,той хто пише такі статті це повний профан,у вас в мозгах все зацвіло ,розмітка пропала ,очі протри спочатку а потім виписуй цей бред.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*